Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν μου αρέσει να περιγράφω την κατάσταση με πιο μελανά χρώματα από όσο της αναλογούν, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Kυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον διευρυμένο κύκλο επαφών που εγκαινίασε η ΝΔ με όλους τους σημαντικούς φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο της Υγείας, ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματός της. «Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, θέλουμε να ακούσουμε από εσάς αναλυτικά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν μου αρέσει να περιγράφω την κατάσταση με πιο μελανά χρώματα από όσο της αναλογούν. Μπορώ να σας πω, όμως, βιωματικά, από πολλές επισκέψεις που έχω κάνει σε δημόσια νοσοκομεία, εκ των οποίων πολλές είναι και αρκετά αθόρυβες και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δυστυχώς η κατάσταση την οποία εγώ βλέπω απέχει πάρα πολύ από την κατάσταση που περιγράφει η κυβέρνηση. Και νομίζω αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν και οι χρήστες του Συστήματος Υγείας και η οποία δεν τιμά το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό. Η εικόνα είναι μια εικόνα ενός συστήματος το οποίο φτάνει πια στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην «κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» περί της ένταξης των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, υποστήριξε πως η ένταξή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Επισήμανε ακόμη ότι όσα χρήματα εξοικονομήσει η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την ορθή διοίκηση του συστήματος, θα τα επιστρέφει στο σύστημα Υγείας.

Τέλος, όσον αφορά τη στελέχωση του ΕΣΥ, αναγνώρισε τις μεγάλες ανάγκες που δημοσίου συστήματος Υγείας και υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη στελέχωση κρίσιμων τομέων του συστήματος, όπως ο νοσηλευτικός και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ