Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μέσω του λογαρισμού του στο twitter ανέφερε ότι η πρόταση της επικεφαλής της Κομισιόν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την κοινή ευρωπαϊκή πρόταση που προκρίνει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Οικονόμου: Δικαίωση της επιμονής Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή απάντηση

Με δήλωσή του για την επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου: «Οι θέσεις της προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος, που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ