Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με τον Προέδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μετά το πέρας της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και να μοιραστεί πρακτικές.

Απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως «ορθώς του επεσήμανε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχουμε μάλιστα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό. Αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα πράγματα αλλάζουν. Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Και αντιλαμβάνονται ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να είναι τμήμα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μεταδίδει το naftemporiki.gr, το ΕΛΚ «ενισχύει το αναπτυξιακό σχέδιο μας».

«Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στην ασφάλεια. Η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Έχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδος. Και προσβλέπουμε στην ξεκάθαρη στήριξη του ΕΛΚ στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των συνόρων που θα προστατεύει τα σύνορα και θα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ