Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ CLICK AWAY ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα στίγμα για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο - Ποια καταστήματα θα δέχονται πελάτες με ραντεβού.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ξανά η αγορά όσο πιο σύντομα γίνεται, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επανέλθουμε στο καθεστώς που ήμασταν τουλάχιστον τα Χριστούγεννα, για να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει έστω και με το click away ή έστω και στα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε πολίτες να μπαίνουν στα καταστήματα με ραντεβού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «το βασικό μας μέλημα αυτή στιγμή -και το καταλαβαίνω απόλυτα- είναι να βοηθήσουμε, να το πω πολύ απλά στη γλώσσα της αγοράς, το εμπόριο να ξεστοκάρει. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτό και το μέλημά μας και η προσοχή μας θα στραφεί στο πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε το ζήτημα των εκπτώσεων».

Με δική μου απόφαση έκλεισα τις δύο πρώτες εβδομάδες την οικονομική δραστηριότητα, προκειμένου να προλάβω ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ωστόσο ότι το άνοιγμα εξαρτάται από την απόφαση της Επιτροπής των επιστημόνων. «Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα υποδείξει στην Επιτροπή τελικά τι θα αποφασίσει. Θα πω μόνο ένα πράγμα: Ότι αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away», είπε.

Πάντως ο πρωθυπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις για οικονομική στήριξη στους άμεσα ενδιαφερόμενους: «Να γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας και οι ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων ότι θα σταθούμε δίπλα στον καθένα και στην κάθε μία που έχουν ανάγκη. Το κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους» είπε.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Ουδέποτε η επιτροπή εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ