Skip to main content

Μητσοτάκης: Τέλη Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

«Πολύ θετικό θα είναι το αποτύπωμα του Ταμείου Ανάκαμψης ιδίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τέλη Αυγούστου εκτιμάει ο πρωθυπουργός πως θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, είναι «θετική η γενικότερη εκτίμηση για την ευρωπαϊκή οικονομία».

«Το ίδιο πιστεύω και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», πρόσθσε εξηγώντας ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης, ίσως και στα τέλη Αυγούστου.

«Πολύ θετικό θα είναι το αποτύπωμα ιδίως σε ό,τι αφορά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρόνο εκταμίσευσης του πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η εντύπωσή του είναι ότι η εντύπωσή του είναι ότι θα έχουμε εκταμίσευση εντός του Αυγούστου, τέλη ή μέσα θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα με την οποία θα εγκριθούν τα υπόλοιπα σχέδια.

«Ας κρατήσουμε τη μεγάλη εικόνα, πόσο γρήγορα κινηθήκαμε και πως μέσα σε ένα χρόνο, κάτι που θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τον Μάρτιο, έγινε τελικά πραγματικότητα», κατέληξε.