Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ «ΠΡΕΣΠΕΣ»

Προειδοποιήσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς, τόνισε από την Κοζάνη ο προέδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τί, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ.Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες»: Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Κοζάνη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο.

«Από την πρώτη στιγμή θέτουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο μακεδονομάχο . Του δώσαμε την ευκαιρία τον περασμένο Ιούνιο να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν το έκανε».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εθνικά υπεύθυνη» τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας: «Προειδοποιήσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Και αποκαλύψαμε το ρόλο του Πάνου Καμμένου που στα λόγια έπαιζε τον πατριώτη, αλλά στην πράξη έδινε το στυλό στον κ. Τσίπρα για υπογράψει τις Πρέσπες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως θα αγωνιστεί για να προστατεύσει «τα Μακεδονικά προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα».

 «Ως επόμενος πρωθυπουργός αν με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα. Και σε σημειολογικό επίπεδο είπα βέβαια ότι την φράση ‘καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό’ δεν πρόκειται ποτέ να την ακούσετε από τα δικά μου χείλη. Τα Σκόπια θα πρέπει να γνωρίζουν  ότι θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα εάν ακολουθήσουν μια συμπεριφορά η οποία υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Το δεύτερο που θα κάνω είναι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να προστατεύσω τα Μακεδονικά προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα», σημείωσε

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό και τη συμφωνία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν θέλαμε μία τέτοια συμφωνία όπως η Συμφωνία των Πρεσπών θα την είχαμε ήδη υπογράψει στο Βουκουρέστι το 2008. Ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη όμως είπαν όχι στις πιέσεις που δέχθηκαν τότε γιατί και τότε οι πιέσεις ήταν ασφυκτικές. Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε ποτέ να εκχωρήσει γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα στους γείτονες».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «έταξε τα πάντα στους πολίτες και τους κορόιδεψε, τους υπερφορολόγησε και τελικά υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών» και πρόσθεσε: «Πρέπει να δείξουμε στους Ελληνες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος».

Αναφερόμενος στο χρόνο τον εκλογών σημείωσε: «Εκλογές στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα ευρωπαϊκές και περιφερειακές. Κατά την αποψή μου θα έχουμε και εθνικές εκλογές».

Στάση στη Σιάτιστα

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στάση και στη Σιάτιστα, όπου ο παππούς του πολέμησε στο πλευρό των εθελοντών Κρητών για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, το 1912. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας: «Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων και ανέφερε πως «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, ενώ λίγο αργότερα ο λαογράφος και ιστορικός της περιοχής Αναστάσιος Ζάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ