Skip to main content

Μητσοτάκης: Θα προσπαθήσω να μειώσω τη ζημιά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κατά τπον πρόεδρο της ΝΔ, το γεγονός ότι η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι θα λυθούν αυτομάτως όλα τα προβλήματα στην περιοχή

Μια Συμφωνία που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο αυτά που θα λύσει χαρακτήρισε αυτή των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συμπόσιο του Economist «Ο κόσμος το 2019».

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να μειώσει τη ζημιά από αυτήν τη Συμφωνία, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δύο στους τρεις Έλληνες διαφωνούν με τη Συμφωνία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι θα λυθούν αυτομάτως όλα τα προβλήματα στην περιοχή. Προειδοποίησε επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει στο προσκήνιο τις ακραίες φωνές.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, της καταλόγισε ότι έχει δύο ξεχωριστές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες: Μία για την ψήφο εμπιστοσύνης και μία άλλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως συμπλήρωσε, πρόκειται για κάτι ανήκουστο.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γίνουν τον Μάιο, κάτι που όπως συμπλήρωσε, είναι καλό για τη χώρα.

Πάντως διαμήνυσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν από τις παράλληλες ψηφοφορίες.

Για την οικονομία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι το κόμμα του επιθυμεί να μειώσει τους φόρους και να προσφέρει κίνητρα για ανάπτυξη και επενδύσεις. Κάνοντας εκ νέου λόγο για υπερφορολόγηση της οικονομίας, τόνισε ότι υπάρχει χώρος για μειώσεις φόρων χωρίς να διακυβεύονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.