Skip to main content

Μητσοτάκης: Συζητήσεις για εμβολιασμό σε άνω των 12 ετών-Άμεσα το πιστοποιητικό

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες.

«Εξέφρασα την ικανοποίησή μου που η πρότασή μου για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης δήλωσε ικανοποιημένος από το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα ενώ είπε πως είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι «θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό», ανέφερε.

Επίσης σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό. «Αυτές τις δόσεις τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.