Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο.

Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοι.νωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων». 

«Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται, παρά την αναστάτωση του κορωνοϊού, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Οι δικοί του περιορισμοί δεν περιορίζουν τις δικές μας μεταρρυθμίσεις» τόνισε, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Όπως ανέφερε, «ακολουθούν σύντομα στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες και τέλος θα ακολουθήσει, θα έχει κατατεθεί στις επιτροπές και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις» το οποίο, «θα φέρει περισσότερη διαφάνεια αλλά κυρίως ταχύτητα, όχι μόνο στην εκτέλεση έργων αλλά και στους διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού δημοσίου».

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα.

«Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ. Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος τον Δεκέμβριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ