Skip to main content

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο

Οι πανεπιστημιακοί χώροι ζουν κάτω από την ισχύ μίας μαφίας που φορά κουκούλες, υπογράμμισε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο». Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία τοιυ με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την αργοπορία της έναρξης της συζήτησης της επίκαιρής ερώτησής του. «Σε περιμέναμε 45 λεπτά, θα μάθετε να σέβεστε τους πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητες τους», για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο λαθραίων προϊόντων, αλλά και για «διαβόητες συλλογικότητες που ελέγχουν πολλές πανεπιστημιακές σχολές» οι οποίες έχουν μετατραπεί – όπως είπε - σε «στέκια κουκουλοφόρων».

«Αναρωτιέμαι με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές ή είστε με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Εμείς είμαστε με τον φοιτητή και όχι με τον καταληψία, με τον καθηγητή και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τη νομιμότητα με την κανονικότητα» επισήμανε για να προσθέσει ότι με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση «τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών, από λαθρεμπόρους και τραμπούκους». «Όσοι ασχημονούν θα πεταχθούν έξω και το άσυλο θα καταργηθεί, δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος» διαμήνυσε.
 
«Οι πανεπιστημιακοί χώροι ζουν κάτω από την ισχύ μίας μαφίας που φορά κουκούλες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που κατήγγειλε ότι «η Πολιτεία απέναντι σε αυτή την κατάσταση άλλοτε αδρανεί και άλλοτε φλερτάρει ανοιχτά με τους πρωταγωνιστές της βίας. Το κράτος εμφανίζεται αδύναμο και ανίκανο να προστατεύσει φοιτητές και καθηγητές .
 
Την σημερινή μου ερώτηση την υπογράφουν άτυπα 1500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν ότι «Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, που τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου».
 
«Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως είπε στην απάντησή του φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται καθόλου τι συμβαίνει στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι ο Αλ.Τσίπρας υποτιμά τα προβλήματα νομιμότητας και τάξης και επανέλαβε ότι φοιτητές και καθηγητές περιγράφουν μία κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. «Οι φοιτητές διαμαρτύρονται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου. Με τη δική σας συνειδητή ανοχή τα φαινόμενα έχουν εκτραχυνθεί τα τελευταία τρία χρόνια» είπε  και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι η ίδια δίνει μία ωραιοποιημένη εικόνα.

Έκανε λόγο για προκλητική ανοχή της κυβέρνησης σε «γκρουπούσκουλα», που βρίσκουν άσυλο στα πανεπιστήμιο και αναρωτήθηκε: Μήπως το κάνετε για να προετοιμάσετε όσα θα έρθουν την επόμενη ημέρα;  

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν ανέχεται τις καταλήψεις δημόσιων χώρων  ή όχι. «Θεωρείτε λογικό να υπάρχει εντός του πανεπιστημίου μία συλλογικότητα, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ένοπλης βίας, καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, απειλή και τραμπουκίζει φοιτητές» και πρόσθεσε ότι πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτή η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι εξαιτίας της ιδεοληψίας και των εμμονών της η κυβέρνηση απαγορεύει την ίδρυσή τους. «Είστε υποκριτές και αναχρονιστές» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η χώρα στερείτε αυτής της δυνατότητας, προκειμένου να ικανοποιηθούν αριστερές μειοψηφίες.