Skip to main content

Μητσοτάκης: Yποχρεωτικά σε διανομείς μοτοσικλέτα και κράνος από τις πλατφόρμες delivery

Από σήμερα οι ψηφιακές πλατφόρμες διανομής θα οφείλουν να παρέχουν στους εργαζόμενούς τους μοτοσικλέτα και προστατευτικό κράνος

Οι ψηφιακές πλατφόρμες διανομής θα οφείλουν από σήμερα να παρέχουν στους εργαζόμενούς τους μοτοσικλέτα και προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Εκτός από τη μοτοσικλέτα και το προστατευτικό κράνος οι ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει ακόμη να παρέχουν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού αναφέρει συγκεκριμένα:

Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.

Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!