Skip to main content

Μητσοτάκης:Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει διχασμό με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

«Παρά τους φιλότιμους κόπους μας είμαστε λίγο κάτω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών στην Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν διχάζουμε κανέναν. Αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα η οποία λέει ότι παρά τους φιλότιμους κόπους μας είμαστε λίγο κάτω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών στην Ευρώπη», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μπορεί κανείς να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν οργάνωσε και δεν διέθεσε εμβόλια σε όλους τους πολίτες; Θα ήταν άδικο. Πάνω από το 90% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Δεν είδα την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη στην προσπάθεια πειθούς».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε επίσης «ποιους διχάζει η κυβέρνηση; Από την μια υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία υπεύθυνων πολιτών με κοινωνική ευθύνη και από την άλλη υπάρχει μια μειοψηφία που αρνούνται. Όταν είμαστε αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα, οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από εκεί που είναι η χώρα μας. Θα πρότεινα να αφήσουμε στην άκρη τις συζητήσεις περί διχασμών. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει διχασμό και καθιστά σαφές ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των πολιτών. Και όσοι φέρθηκαν υπεύθυνα δεν θα πληρώσουν τη νύφη».