Skip to main content

Μητσοτάκης:Θεώρησα αδιανόητο όταν μου είπαν ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να δώσει αίμα

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συνέδριο με θέμα τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της αιμοδοσίας των ομοφυλόφιλων.

«Πρέπει να γίνουν πολλά στον τομέα της αποκατάστασης των ατόμων με αναπηρία. Ακόμα υπολειπόμεθα», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με πολίτες που αφορούν άμεσα οι πολιτικές ισότητας, στο Συνέδριο «Ίσες ευκαιρίες στην εργασία», το οποίο διοργανώνουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Απευθυνόμενος στον Αλέξανδρο Χέλμουτ Ταξιλδάρη – Αργυρό παραολυμπιονίκη κολύμβησης (2004) & Πρόεδρο του Συλλόγου Περπατώ ο οποίος περιέγραψε τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει τόνισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει η κοινωνία των πολιτών και η αυτοδιοίκηση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. «Πρέπει να συναντηθεί η κεντρική πολιτική με την τοπική αυτοδιοίκηση με την κοινωνία των πολιτών και να βελτιώσει την κατάσταση. Για την παραολυμπιακή δραστηριότητα είπε ότι υπάρχουν εθνικές επιτυχίες που πρέπει να αναγνωριστούν και θα είναι μια κατάκτηση το παραολυμπιακό κέντρο στην Ραφήνα. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 36 εκατομμυρίων και θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη που θα μας βοηθήσει να έχουμε τις υποδομές για να γίνουν και άλλες επιτυχίες και να παίρνουν ικανοποίηση οι συμμετέχοντες», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Για τον προσωπικό βοηθό σημείωσε ότι είναι εξίσου σημαντικός για τον άνθρωπο με αναπηρία όσο είναι η οικογένειά του. Βοηθάει και το άτομο με αναπηρία να ζήσει την ζωή του αλλά και την οικογένεια να μην είναι μονοθεματική.

«Θεώρησα αδιανόητο όταν μου είπαν ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να δώσει αίμα»

Ακούγοντας τις εμπειρίες που περιέγραψε η Χριστίνα Λεϊμονή – Marketing & Operations Director For Microsoft Greece, Cyprus & Malta για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολλά και υπάρχει ήδη στρατηγική που εφαρμόζεται στην πράξη. «Θεώρησα αδιανόητο όταν μου είπαν ότι ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να δώσει αίμα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πολλά έχουν αντιμετωπιστεί στο εξωτερικό και η σημασία της διαφορετικότητας στην παραγωγικότητα» τόνισε ότι «είναι από τα βασικά ζητήματα και είπε ότι αυτό που κάνουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές πρέπει να γίνεται και εδώ».

Και πρόσθεσε: «Οι δικές μας εμπειρίες από την ομάδα στο Μαξίμου είναι να σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άνθρωποι με διαφορετικές εμπειρίες και ερεθίσματα βελτιώνουν την παραγωγικότητα».

«Πρέπει να μπορείς να βγεις να φας με την οικογένειά σου χωρίς να σε κοιτάνε παράξενα και τον τομέα των ίσων ευκαιριών δεν μπορούμε να το δούμε ως εμπόδιο αλλά ως ευκαιρία».

Πηγή: newsbeast.gr