Skip to main content

ΜΝΙ: Διαφωνίες μεταξύ Eurogroup και EE για τις παροχές Τσίπρα

H Κομισιόν θα ενέκρινε τις κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας, εφόσον είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει επί αυτών, αναφέρει ανώνυμη πηγή του γερμανικού MNI.

Διάσταση απόψεων μεταξύ Eurogroup και Eυρωπαϊκής Επιτροπής για το ζήτημα των κοινωνικών παροχών του Αλέξη Τσίπρα διαπιστώνει ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Η ίδια πηγή μάλιστα, επισημαίνει ότι «η Κομισιόν θα ενέκρινε τις κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας, εφόσον είχε κληθεί να γνωμοδοτήσει επί αυτών».

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζει «ανακριβή» και «βιαστική» την απόφαση για την Ελλάδα και δηλώνει πως το Eurogroup δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Το πρωί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εξέφρασε την αντίθεσή του στο «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως «η Κομισιόν πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί» η σχετική συμφωνία.

Χθες το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup, Mίκαελ Ράινς, ανήρτησε στο Twitter ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Οι θεσμοί έχουν καταλήξει ότι οι δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίζονται να είναι εκτός του πλαισίου των συμφωνηθέντων. Επομένως δεν υπάρχει ομοφωνία προς το παρόν, για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Θα περιμένουμε την πλήρη έκθεση των θεσμών τον Ιανουάριο».