Skip to main content

Μνημονεύει τη νίκη της Αλβανίας επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας ο Τσάνα

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη σπουδαία επιτυχία της γειτονικής χώρας επί της γαλανόλευκης για τα προκριματικά του Mundial 2006.

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη νίκη της Αλβανίας επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ελλάδας με 2-1 στο κατάμεστο «Qemal Stafa» των Τιράνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου του 2004, η γειτονική χώρα υποδέχθηκε το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ, μεθυσμένο ακόμη από το νέκταρ της επικής κατάκτησης του Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας και χάρις στα γκολ των Έντβιν Μουράτι - Αρντιάν Αλϊάι πήρε μια τεράστια νίκη που πανηγυρίστηκε έντονα τόσο στην Αλβανία όσο και σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα σφοδρά επεισόδια κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με Έλληνες να επιτίθενται σε Αλβανούς που βγήκαν να γιορτάσουν μετά το φινάλε του ματς ενώ σημειώνεται πως υπήρξε και ένας νεκρός.

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος Αλβανός, Γκράμος Παλούσι και η παρέα του δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από τον συνομήλικό του, Παναγιώτη Κλάδη, στο χωριό Τσιλιβί της Ζακύνθου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ενώ άλλοι δύο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Ο άσος των Αλβανών Λορίκ Τσάνα, που στα 36 του πλέον έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο, μνημόνευσε αυτό το σπουδαίο για τη χώρα του επίτευγμα ποστάροντας στο Facebook: