Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ - Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Καθοριστική η σχέση της εκπαίδευσης με τον τουρισμό, συμφώνησαν ο πρύτανης του ΑΠΘ και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), Ζουράμπ Πολολικασβίλι, στο περιθώριο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Δρόμος του Μεταξιού», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πολολικασβίλι τόνισε πως το ΑΠΘ είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και ως εκ τούτου η συνεργασία του ΠΟΤ με το συγκεκριμένο ίδρυμα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση του brand «Δρόμος του Μεταξιού».

Από την πλευρά του ο κ. Μήτκας ανέφερε ότι το ΑΠΘ έχει ήδη συνάψει 73 συμφωνίες συνεργασίας με ιδρύματα χωρών τις οποίες διαπερνάει ο «Δρόμος του Μεταξιού» και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτό το πεδίο, με τη διοργάνωση σχετικών συνεδρίων.

Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη διασύνδεσης του τουρισμού με την εκπαίδευση. Άλλωστε, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που προηγήθηκε της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, ο πρύτανης του ΑΠΘ κάλεσε τους εκπροσώπους κυβερνήσεων να στηρίξουν τα κατά τόπους πανεπιστήμιά τους, ούτως ώστε αφενός να προσελκύσουν νέους τουρίστες (φοιτητές και καθηγητές) και αφετέρου να επεκτείνουν την έρευνα πάνω στο αντικείμενο.