Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Enterprise Greece και Invest in Russia

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν την Παρασκευή ο πρόεδρος του Enterprise Greece και ο επικεφαλής του Invest in Russia.

Η καθιέρωση στενότερων σχέσεων και η ανάπτυξη συνεργασίας για την προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων, αποτελεί το αντικείμενο του μνημονίου που υπέγραψαν την Παρασκευή στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Enterprise Greece και ο επικεφαλής του Invest in Russia, στο περιθώριο της επίσκεψης του Βλάντιμιρ Πούτιν, στην Ελλάδα.

Κοινός στόχος, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αποτελεί η συμβολή στην ανάπτυξη συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδίως σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, τα τρόφιμα, η αγροτική παραγωγή, τα logistics, η τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών, η περιβαλλοντική διαχείριση και οι επιστήμες υγείας.

Με αφορμή τη σύναψη της συμφωνίας, αναμένεται να διοργανωθούν και άλλες δράσεις στο β’ εξάμηνο του 2016 για την προώθηση της ελληνικής επενδυτικής πρότασης. Σημειώνεται ότι είναι προγραμματισμένες δύο συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις στη Ρωσία, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, στους κλάδους του ενδύματος και cosmetics.

Σημαντικός σταθμός στη φετινή χρονιά θα αποτελέσει και η συμμετοχή στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στα μέσα Ιουνίου, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Ο Oργανισμός Enterprise Greece (Invest&Trade) έχει συμμετάσχει, οργανώσει και υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές ενέργειες προώθησης επενδύσεων και εξαγωγών με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν αποστολές στη Ρωσία, με σημαντικότερη την περσινή επίσημη επιχειρηματική αποστολή στο SPIEF της Αγίας Πετρούπολης.

Παράλληλα, έχουν διοργανωθεί εθνικά περίπτερα σε πλήθος εκθέσεων με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου επαφών με επιχειρήσεις και επενδυτές.