Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τον ΟΚΑΝΑ

Στόχος είναι η διαμόρφωση και προώθηση ενεργειών ερευνητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Υλοποιώντας με ουσιαστικό τρόπο τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος στον τομέα της διασύνδεσης του με κοινωνικούς φορείς ο πρύτανης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τζιώνας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, την Τρίτη 30-10-2018 στο γραφείο του Πρύτανη του ΑΤΕΙ-Θ.

Στόχος υπογραφής του μνημονίου είναι η διαμόρφωση και προώθηση ενεργειών ερευνητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης, πρόληψης και καταπολέμησης της χρήσης ουσιών.



Στα πεδία του Μνημονίου Συνεργασίας περιλαμβάνονται κυρίως τα εξής:

1. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων Μελετών και Ερευνητικών Προγραμμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για την προώθηση της εθνικής πολιτικής σχετικά με την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και την καταστολή του προβλήματος των ναρκωτικών, με έμφαση στους τομείς της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης των διακρίσεων, της δημόσιας διοίκησης, της καλής νομοθέτησης και της κωδικοποίησης της νομοθεσίας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

2. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας από άτομα και φορείς υποστήριξης / εκπροσώπησης ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

3. Η διοργάνωση Επιστημονικών Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Ημερίδων.

4. Η διοργάνωση Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης για εργαζόμενους και ανέργους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της αποκατάστασης των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και της καταστολής του προβλήματος των ναρκωτικών.

5. Η ανάπτυξη Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σπουδών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

6. Η ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών φοιτητών.

7. Η δυνατότητα επανένταξης των ουσιοεξαρτημένων ατόμων σε επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθηκαν από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης καθηγητής κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, η κ. Θάλεια Μπελλάλη, καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής και ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, καθηγητής κ. Ευάγγελος Χρήστου ενώ από τον ΟΚΑΝΑ ο γενικός Διευθυντής κ. Αντώνης Γκανάς και ο αναπληρωτής Διευθυντής εφαρμογής προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ κ. Κωνσταντίνος Κοκκώλης. Ακόμη στη συνάντηση συμμετείχε η υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, κ. Φανή Γκόμα.