Skip to main content

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΓΕΚΑ με Cosco

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, προχώρησαν ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ και η Cosco Pacific Limited.
Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στις εγκαταστάσεις του νέου ΣΕΜΠΟ στην Προβλήτα ΙΙ του σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς, προχώρησαν ο όμιλος  ΕΛΓΕΚΑ και η Cosco Pacific Limited, στις 2 Οκτωβρίου 2010.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το μνημόνιο περιλαμβάνει τα βασικά σημεία της συνεργασίας των δύο εταιριών και θα ακολουθήσει η υπογραφή Shareholders΄Agreement το οποίο θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Η συμφωνία περιλαμβάνει στα βασικά της σημεία τα εξής:

-Δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος Cosco-Diakinisis Port με συμμετοχή 50% - 50% στο κεφάλαιο του νέου εταιρικού σχήματος.

-Κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων συνολικής επιφάνειας 7.000 m2.

- Εκτιμώμενο συνολικό ύψος επένδυσης 5 εκ. ευρώ.

- Δημιουργία περίπου 50 νέων θέσεων εργασίας για τη λειτουργία του κέντρου αυτού.

Κατά την ΕΛΓΕΚΑ, η συγκεκριμένη στρατηγικής σημασίας συνεργασία των δύο ομίλων δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στον ευρύτερο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών τόσο για τη σύνδεση του Λιμένος Πειραιώς ως διαμετακομιστικού κέντρου προς την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη όσο και για τη διαχείριση αποθεμάτων-προϊόντων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι μόνο, με σκοπό να προσφέρονται χαμηλότερες τιμές στον τελικό καταναλωτή.