Skip to main content

Κλίμα συγκίνησης στο μνημόσυνο Κατσίφα- Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του στο χωριό Βουλιαράτες.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες, παρουσία συγγενών, φίλων και απλών πολιτών, οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή, παρά το «μπλόκο» των αλβανικών αρχών.

Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες μειονοτικοί από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του.

Το πρωί του Σαββάτου υπήρξε ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Την είσοδο σε Έλληνες οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στην Αλβανία για να παραστούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα απαγόρευσαν οι αλβανικές αρχές.

Παρόντες στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γόγιακας, ο βουλευτής της 'Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιώργος Επιτήδειος και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα 'Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) Βαγγέλης Ντούλες.

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.