Skip to main content

Μόδα Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020–2021: Τα χρώματα που θα φορεθούν

Το κόκκινο, το πορτοκαλί, το μπλε, το ροζ και το μωβ είναι μερικά από τα κορυφαία χρώματα για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Κάθε εποχή οι διάσημοι οίκοι μόδας μας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τα ρούχα, αλλά και τις αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν. Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποια θα είναι τα top χρώματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021, η λίστα που ακολουθεί θα σας δώσει μια ιδέα.

Η γκάμα του φετινού χρωματολογίου σύμφωνα με την Pantone είναι μεγάλη. Θα φορεθούν τόσο οι έντονοι τόνοι, όσο και κάποιοι πιο ουδέτεροι, καλύπτοντας έτσι όλα τα γούστα.
Οι κορυφαίες φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες αποχρώσεις για τη φετινή σεζόν, μεταδίδει το beautetinkyriaki.gr

Το κόκκινο, το πορτοκαλί, το μπλε, το ροζ και το μωβ είναι μερικά από τα κορυφαία χρώματα για την περίοδο Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021.

Θα τα δούμε σε συγκεκριμένες αποχρώσεις, οι οποίες φέτος σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας θα έχουν την τιμητική τους τόσο στα ρούχα και τα παπούτσια, όσο και στα αξεσουάρ αλλά και τις τσάντες της σεζόν.

Κόκκινο: Σε τόνους Mandarin Red και Samba



Στις κόκκινες αποχρώσεις θα κυριαρχήσουν δυο τόνοι.

Ο πιο έντονος είναι το λεγόμενο Mandarin red, το οποίο είναι ζωηρό, θερμό και πολύ φωτεινό. Το συγκεκριμένο χρώμα το πρότειναν τόσο ο οίκος Burberry, ο Preen by Thornton Bregazzi και ο Chalayan, καθώς και πολλοί ακόμη διάσημοι σχεδιαστές μόδας.

Αντίθετα το Samba είναι ένα πιο σκούρο και βαθύ κόκκινο χρώμα, εξίσου σαγηνευτικό με το Mandarin Red, το οποίο πρότειναν, μαζί με πολλούς άλλους, οι οίκοι Michael Kors και Versace.

Μπορντό αποχρώσεις: Fired Brick και Burnt Henna


Κι επειδή μιλάμε για φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη μόδα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα και οι πιο σκούρες, μπορντό αποχρώσεις όπως το Fired brick και το Burnt henna.

Ο δυναμισμός που αποπνέει το διαχρονικό βαθύ σκούρο κόκκινο χρώμα (Fired brick) το καθιστά ιδανικό για τη σεζόν. Πρόκειται για έναν τόνο που ο Salvatore Ferragamo χρησιμοποίησε κατά κόρον στα δερμάτινα ρούχα που παρουσίασε στην πασαρέλα του. Από την άλλη μεριά, ο οίκος Marques Almeida το πρότεινε περισσότερο σε πλεκτά κομμάτια.

Επίσης, το Burnt henna είναι ένα εξίσου θερμό χρώμα με πιο γήινο τόνο που ταίριαξε απόλυτα κυρίως σε δερμάτινα και σουέτ ρούχα, όπως φάνηκε και από τους οίκους Longchamp και Sportmax.

Πορτοκαλί χρωματισμοί: Exuberance και Amberglow


Μέσα στα γενικότερα σκούρα και ουδέτερα χρώματα του Φθινοπώρου και του Χειμώνα, ένα πορτοκαλί μπορεί να δώσει την ένταση που χρειαζόμαστε, φτιάχνοντας μας την διάθεση. Φέτος λοιπόν θα φορεθούν πολύ δυο αποχρώσεις του πορτοκαλί.

Το Exuberance είναι ένα θερμό και βαθύ χρώμα που θα κάνει τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εμφανίσεις μας πιο ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα λοιπόν με τους οίκους Carolina Herrera, Proenza Schouler και Brandon Maxwell, ο συγκεκριμένος τόνος θα είναι must για τη σεζόν.

Αν πάλι το τόσο έντονο πορτοκαλί δεν σας γεμίζει, υπάρχει και η πιο απαλή, εξίσου βαθειά απόχρωση του Amberglow με κίτρινους υποτόνους που πρότειναν μεταξύ άλλων οι Moschino και Marni.

Μεταλλικές αποχρώσεις: Χρυσό και ασημί



Για τις πιο glamorous εμφανίσεις δεν έλειψαν βέβαια και οι μεταλλικές αποχρώσεις με το χρυσό και το ασημί να κατέχουν την κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα, το χρυσό αποτελεί ένα χρώμα που φέτος θα φορεθεί πολύ τόσο στα ρούχα, όσο και στις τσάντες και τα παπούτσια της σεζόν.

Ωστόσο, το glitter δεν είναι πάντα χρυσό. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το ασημί, το οποίο θα είναι must αυτή την περίοδο.

Απαλό ροζ: Peach Nougat και Rose Tan



Το απαλό ροζ θα φορεθεί και αυτή τη σεζόν σε δυο συγκεκριμένες αποχρώσεις το Peach Nougat και το Rose Tan.

Αναλυτικότερα το Peach Nougat είναι ένα πιο θηλυκό απαλό ροζ χρώμα με τόνους του ροδακινί, όπως αναφέρει και το όνομα του, το οποίο διαθέτει έναν όχι τόσο girly, αλλά έναν πιο ώριμο τόνο. Το είδαμε να χρησιμοποιείται σε γοητευτικά μποέμ ντυσίματα από τον οίκο Chloé, καθώς και από τον οίκο Alexander McQueen, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν το πρότειναν και άλλοι διάσημοι σχεδιαστές.

Από την άλλη μεριά, το Rose tan είναι ένα πιο απαλό ροζ χρώμα που θυμίζει αρκετά το dusty pink. Αποπνέει ένα πιο σοβαρό ύφος λόγω του ουδετέρου του τόνου και ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσία του στις πασαρέλες των Gucci και Oscar de la Renta.

Μωβ σε τόνο Magenta Purple



Το βαθύ αυτό θερμό μωβ χρώμα που αποπνέει έναν glamorous και αρχοντικό αέρα θα φορεθεί πολύ φέτος το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Πρόκειται για μια απόχρωση που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή και χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στα ρούχα των οίκων μόδας Richard Malone και Christian Cowan.

Έντονα μπλε: Classic Blue και True Blue



Το μπλε φέτος θα το δούμε σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, με τις πιο έντονες αυτών να είναι οι Classic Blue και True Blue.

Το κορυφαίο χρώμα του 2020 σύμφωνα με το Pantone, δηλαδή το Classic blue, θα συνεχίσει την πορεία του και αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για ένα βαθύ και έντονο μπλε που συνδυάζεται εύκολα. Το είδαμε χαρακτηριστικά στις πασαρέλες των οίκων Oscar de la Renta και Monse.

Σε λίγο πιο σκούρα απόχρωση το True blue αποτελεί ένα ακόμη έντονο χρώμα που θα έχει την τιμητική του τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτέλεσαν το παλτό του οίκου Shrimps, αλλά και φόρεμα ζιβάγκο του οίκου Kenzo.

Άλλες μπλε ανοιχτές αποχρώσεις: Strong Blue και Powder Blue



Στις ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε θα δούμε φέτος και πάλι δυο χρώματα, το Strong Blue και το Powder Blue.

Το μεν πρώτο έχει έναν φωτεινό μπλε τόνο που έδωσε στους διάσημους σχεδιαστές μόδας τη δυνατότητα να παίξουν και να δημιουργήσουν εκπληκτικά κομμάτια. Αυτό έκαναν για παράδειγμα και οι οίκοι Roksanda, Halpern και Christophe Kane, παρουσιάζοντας μια σειρά από όμορφες δημιουργίες για τη σεζόν.

Από την άλλη μεριά το ακόμη πιο ανοιχτό, τύπου γαλάζιου, Powder blue, αποπνέει μια ηρεμία και παιδικότητα ιδανική για την περίοδο του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Χαρακτηριστικό ήταν το μακρύ και αέρινο φόρεμα της Carolina Herrera.

Σκούρα μπλε: Dress Blues και Blue Depths



Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα τα σκούρα μπλε navy χρώματα, όπως το Dress Blues και το Blue Depths που φέτος θα φορεθούν πολύ.

Το Dress blues αποτέλεσε έναν από τους αγαπημένους τόνους που χρησιμοποίησε για παράδειγμα η Victoria Beckham τόσο σε κοστούμια, όσο και σε καμπαρντίνες ή jumpsuits. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν το πρότειναν και άλλοι μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Dior. Πρόκειται για μια απόχρωση ζεστή και ουδέτερη που μπορεί να θεωρηθεί ως βασική για την δημιουργία όμορφων ντυσιμάτων αυτή τη σεζόν.

Εξίσου όμως κομψό και εντυπωσιακό είναι και το Blue depths, το οποίο αν και διαθέτει έναν βαθύ τόνο είναι πιο ψυχρό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη σεζόν αποτέλεσε το μπλε πανωφόρι με τα χρυσά κουμπιά από τον οίκο Valentino.

Γαλαζοπράσινο σε τόνο Ultramarine Green



Το Ultramarine Green είναι ένα βαθύ γαλαζοπράσινο χρώμα που τραβάει τα βλέμματα. Ο έντονος του τόνος αποπνέει κομψότητα και είναι πολύ classy.

Χρησιμοποιήθηκε από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μεταξύ των οποίων ήταν και οι Emilia Wickstead, Ulla Johnson, Hermes, Dries Van Noten και Anna Sui.

Ανοιχτά πράσινα: Green Sheen και Celery



Στην παλέτα των ανοιχτόχρωμων πράσινων τόνων την τιμητική είχαν το Green Sheen και το Celery.

Το πρώτο είναι ένα έντονο κιτρινωπό χρώμα με θερμό τόνο που έρχεται σε αντίθεση με τις γήινες και μπλε αποχρώσεις της σεζόν. Μεταξύ άλλων το είδαμε στις πασαρέλες των Erdem, Marine Serre, Gucci και Miu Miu.

Από την άλλη μεριά, το απαλό λαχανί χρώμα του σέλερι έχει λιγότερη ένταση και έναν επίσης κιτρινωπό τόνο. Πρόκειται για μια από τις πιο κομψές αποχρώσεις της περιόδου αυτής που η Chanel, ο Marc Jacobs και άλλοι οίκοι παρουσίασαν με μεγάλη χαρά.

Το αγαπημένο χακί: Military Olive



Αγαπημένο και ιδανικό για την εποχή το χακί χρώμα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Είναι τόσο σκούρο όσο χρειάζεται, αλλά και τόσο χρωματιστό όσο είναι απαραίτητο στο ντύσιμο της σεζόν.

Οίκοι όπως οι Richard Malone, Tom Ford, Fendi και Longchamp το παρουσίασαν σε φορέματα, παλτό, αλλά και κοστούμια που θα κλέψουν τις εντυπώσεις αυτή την περίοδο.

Το πράσινο του αχλαδιού: Pear Green



Ζωηρό και πολύ ιδιαίτερο το χρώμα του πράσινου αχλαδιού κατέκλυσε τη μόδα της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021. Πρόκειται για μια απόχρωση που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πράσινες της εποχής και θα απογειώσει το ντύσιμο μας.

Αυτό άλλωστε πρότειναν μεταξύ άλλων και οι Christian Siriano, Christian Cowan και Bottega Veneta.

Τα top ουδέτερα και γήινα χρώματα που θα φορεθούν τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021

Πέρα από τις έντονες αποχρώσεις της εποχής, υπάρχουν και οι πιο ουδέτεροι ή γήινοι τόνοι που είναι εξίσου όμορφοι και κομψοί.

Μπορούν να φορεθούν μόνοι ή να συνδυαστούν με κάτι πιο έντονο, δημιουργώντας εκθαμβωτικά και στυλάτα σύνολα.

Υπόλευκοι τόνοι: Jet Stream και Almond Oil



Μια όμορφη και ουδέτερη επιλογή για το ντύσιμο μας φέτος είναι οι υπόλευκοι τόνοι. Πρόκειται για τα λεγόμενα και ως σπασμένα λευκά που στην ουσία είναι αποχρώσεις με υποτόνους του μπεζ, γκρι, κίτρινου κλπ.

Στην προκειμένη περίπτωση θα μιλήσουμε για τα κορυφαία υπόλευκα χρώματα της σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021 που είναι το Jet Stream και το Almond Oil.

Η επιλογή ενός σπασμένου λευκού με γκρι υποτόνους, όπως το Jet stream θα αποτελέσει φέτος μια πολύ trendy πρόταση. Αυτό άλλωστε προτείνει μεταξύ άλλων και ο οίκος Marc Jacobs και ο Jacquemus.

Το δεύτερο off-white χρώμα, δηλαδή το Almond oil, είναι ελαφρώς πιο θερμό. Εξίσου φυσική, απαλή και εύκολη στον συνδυασμό, αυτή η βουτυρένια απόχρωση έκανε εμφανή την παρουσία της στους οίκους μόδας Max Mara, Dior και άλλους.

Μπεζ αποχρώσεις: Sheepskin και Sandstone



Στις μπεζ αποχρώσεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα φέτος θα δούμε το Sheepskin και το Sandstone. Πρόκειται για ακόμη δυο ουδέτερα χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να κάνουν την εμφάνιση μας στυλάτη και μοντέρνα.

Το μεν Sheepskin είναι στην ουσία μια χλωμή κάμελ απόχρωση με τόνους ροζ. Αποπνέει μια κομψότητα και φέρνει στο μυαλό μας την πολυτέλεια του Κασμίρ και των χουχουλιάρικων fleece ρούχων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα του συγκεκριμένου χρώματος είδαμε τόσο στην πασαρέλα των οίκων Max Mara, Prada και Burberry, όσο και από άλλους διάσημους σχεδιαστές μόδας.

Από την άλλη μεριά, το Sandstone, όπως φαίνεται και από το όνομα του πλησιάζει περισσότερο στο μπεζ της άμμου. Είναι ένας θερμός τόνος που θα φορεθεί πολύ και αυτή τη σεζόν, δίνοντας στις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες εμφανίσεις μας μια πιο θερμή εικόνα. Οι οίκοι Miu Miu, Jacquemus και Ulla Johnson είναι μόνο μερικοί από αυτούς που το πρότειναν για φέτος.

Καφέ – μπεζ χρώματα: Tawny Birch και Toffee



Πέρα όμως από τους ανοιχτούς μπεζ τόνους, θα φορεθούν πολύ και αυτοί που πλησιάζουν περισσότερο προς το καφέ. Ο λόγος για τους Tawny Birch και Toffee.

Πιο συγκεκριμένα, το Tawny birch είναι ένα ταμπά χρώμα με δόσεις ροζ που αποπνέει θηλυκότητα και θαλπωρή. Πρόκειται για μια από τις όμορφες προσθήκες στη λίστα με τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021 που θα αγαπήσουμε πολύ. Οι πιο χαρακτηριστικές προτάσεις της απόχρωσης αυτής έγιναν από τους οίκους Jonathan Anderson, Simone Rocha και Erdem.

Αντίθετα, το Toffee είναι ένα πιο πλούσιο και θερμό χρώμα που πλησιάζει περισσότερο στο καφέ. Είναι ιδανικό για τις κρύες εποχές και ιδανικό για δερμάτινα ρούχα, όπως το oversized παλτό του οίκου Boss και το εντυπωσιακό παλτό από συνθετικό δέρμα του οίκου Stella McCartney.

Γκρι αποχρώσεις: Sleet και Asphalt Gray



Στις γκρι αποχρώσεις θα δούμε τόσο την ανοιχτόχρωμη Sleet, όσο και την πιο σκούρα Asphalt Gray.

Το ανοιχτό αυτό γκρι χρώμα που έκανε αισθητή την παρουσία του στις πασαρέλες των οίκων Kenzo, Givenchy και Christopher Kane, καθώς και σε άλλους είναι το Sleet. Πρόκειται για μια διαχρονική ψυχρή απόχρωση που δείχνει πολύ σικάτη και ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα ψυχρά χρώματα της σεζόν.

Στην άλλη μεριά της γκρι χρωματικής παλέτας, το σκούρο Asphalt gray θα φορεθεί πολύ σε παλτά και κάπες, καθώς και στα κοστούμια της περιόδου αυτής. Αυτό άλλωστε πρότειναν και μεταξύ άλλων οι οίκοι Fendi, Altuzarra και Prada.

Το κλασσικό και αγαπημένο μαύρο



Από τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021 δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει το μαύρο. Αυτό το κλασσικό και διαχρονικό χρώμα που φοριέται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά ακόμη περισσότερο αυτή την περίοδο είναι πολύ κομψό και στυλάτο.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που το είδαμε σε πολλές πασαρέλες, όπως των Dolce & Gabbana, Valentino, Balenciaga, Prada και Versace, με πιο χαρακτηριστική αυτή του λάτρη του μαύρου Yves Saint Laurent.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr