Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

MODERNA: ΕΠΕΝΔΥΣΗ 500 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ MRNA ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Η Moderna σκοπεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου στην Αφρική - Θα παράγει έως και 500 εκατ. δόσεις εμβολίων

Η Moderna σκοπεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική στο οποίο θα παράγει έως και 500 εκατ. δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως, περιλαμβανομένου του εμβολίου της κατά της covid-19, καθώς αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.

Η Pfizer και η BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της covid-19 για την Αφρική.

Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να πείσει τη Moderna και τις Pfizer- BioNTech να στηρίξουν ένα σχέδιο για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς τεχνολογίας εμβολίων mRNA στην Αφρική.

Στόχος του σχεδίου αυτού του ΠΟΥ και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ