Skip to main content

Moderna: Πιο κοντά στο εμβόλιο κατά της «Όμικρον»

Το φθινόπωρο, η Moderna σχεδιάζει να διαθέσει συνδυαστικά εμβόλια που θα καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον. Τι δήλωσε η αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Η Moderna σχεδιάζει να διαθέσει εμβόλια που θα καλύπτουν και την παραλλαγή Όμικρον και μάλιστα θα τα διαθέσει στην αγορά από το φθινόπωρο.

Τα υφιστάμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού παρασκευάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τον αρχικό ιό. Ωστόσο, ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται, με την υπερμεταδοτική «Όμικρον» – και τις υποπαραλλαγές της – να αποτελούν την τελευταία απειλή.

Πριν εμφανιστεί η «Όμικρον», η Moderna μελετούσε την παρασκευή εμβολίου που θα προστάτευε έναντι του αρχικού ιού και της παραλλαγής «Βήτα». Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός ανθρώπων στους οποίους χορηγήθηκε το εν λόγω εμβόλιο παρήγαγαν περισσότερα – σε σχέση με τις booster δόσεις – αντισώματα, τα οποία ήταν ικανά να καταπολεμήσουν διάφορες παραλλαγές, μεταξύ των οποίων και η «Όμικρον».

Στόχος της Moderna είναι να παρασκευάσει ένα συνδυαστικό εμβόλιο που θα στοχεύει ειδικά στην «Όμικρον». «Αυτά τα αποτελέσματα μας δίνουν ελπίδα» ότι το επόμενο βήμα θα λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, τόνισε η Δρ Ζακλίν Μίλερ, αντιπρόεδρος της Moderna.

Πηγή:Καθημερινή