Skip to main content

Μολύνθηκε από τον κορωνοϊό η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πλέον πάνω από 1.500 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 42.000 κρουσμάτων μόλυνσης.

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας, Τζανίνε Άνιες, γνωστοποίησε χθες ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται καλά.

«Πάω καλά, εργάζομαι σε απομόνωση. Μαζί, θα προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε η Άνιες σε ανάρτησή της Twitter. «Θα είμαι σε απομόνωση για 14 ημέρες και θα κάνω άλλο ένα τεστ. Αισθάνομαι καλά», πρόσθεσε η 53χρονη πολιτικός σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Άνιες αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Υγείας, της Μαρίας Έντι Ρόκα, ότι διαγνώστηκε επίσης πως έχει μολυνθεί από τον κορβνοϊό.

Στη Βολιβία, χώρα με περισσότερους από 11,5 εκατ. κατοίκους έχουν καταγραφεί πλέον πάνω από 1.500 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 42.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Αναλογικά με τον πληθυσμό της, η Βολιβία είναι μια από τις χώρες που έχουν υποστεί τα βαρύτερα χτυπήματα από την πανδημία στον κόσμο.