Skip to main content

Πεδίο μάχης το ΑΠΘ: Βροχή μολότοφ από κουκουλοφόρους (φωτο+vids)

Κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, και αφού έστησαν οδοφράγματα επί της Εγνατίας, άναψαν φωτιές και έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ

Εκτεταμένα επεισόδια για περίπου δύο ώρες ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το τέλος των πορειών για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ολοκληρώθηκαν χωρίς εντάσεις.

Λίγο μετά τις 20:00, κουκουλοφόροι, που από νωρίς το απόγευμα είχαν δημιουργήσει οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, στα οποία έβαλαν φωτιά, έχοντας ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, εξήλθαν στην άσφαλτο και επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του Αλεξάνδρειο Μέλαθρου με ρίψεις δεκάδων μολότοφ, φωτοβολίδων, πετρών και μπουκαλιών.

Η αστυνομία απάντησε με κρότου - λάμψης, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να υποχωρήσουν επί της οδού Εγνατίας και εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος. Εκεί ξεκίνησε για περισσότερη από μία ώρα ένας ανελέητος κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και δυνάμεις των ΜΑΤ, με εκ νέου ρίψεις μολότοφ και αντικειμένων.

Και δεύτερο μέτωπο

Λίγη ώρα αργότερα, μία δεύτερη ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ύψος του κτηρίου της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ πετώντας ξανά βόμβες μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει με χρήση χημικών. Στο σημείο η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Οι οδομαχίες και το κυνηγητό συνεχίστηκαν μέχρι και τις 22:00 στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου, με δεκάδες βόμβες μολότοφ να εκσφενδονίζονται προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Από το πλήθος των βομβών μολότοφ ξεσπασε φωτιά σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης και σε ένα δέντρο πέριξ του ΑΠΘ, ωστόσο άτομα από την ομάδα των κουκουλοφόρων την έσβησαν άμεσα με μάνικα.

Φεύγοντας, οι νεαροί άφησαν πίσω τους «καμένη γη» στην Πολυτεχνική Σχολή, με μεγάλες φθορές στις εγκαταστάσεις της.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι προσαγωγές ανέρχονται σε τουλάχιστον δέκα.

Δείτε τα βίντεο της Voria.gr


Πρώτη ενημέρωση: 20:12