Skip to main content

Μόναχο: Συνελήφθη 16χρονος φίλος του Ιρανογερμανού μακελάρη

Ο Αφγανός έφηβος παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως, αμέσως μετά την επίθεση, αλλά συνελήφθη τελικά σήμερα, υποπίπτοντας σε αντιφάσεις

Συνελήφθη στο Μόναχο ένας 16χρονος Αφγανός που φέρεται να γνώριζε και να μην ενημέρωσε τις αρχές για τα σχέδια του Ιρανογερμανού μακελάρη.

«Υποψιαζόμαστε ότι το αγόρι αυτό γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας» πριν διαπραχθεί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας και συμπληρώνεται: «Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση».

Ο έφηβος παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά σήμερα, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Ο 16χρονος ελέγχεται και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για ανάρτηση στο Facebook, με την οποία χρήστης καλούσε σε συνάντηση σε κινηματογράφο κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου.

Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία εντόπισαν στο σπίτι του μακελάρη αποδείξεις που δείχνουν ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και έναν χρόνο.

Οι ανακριτικές αρχές δεν στάθηκε δυνατό να ανακρίνουν τους γονείς του δράστη. Το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο.