Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ: ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΑΣ

Η ανακρίτρια άλλαξε την κατηγορία με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών και τα αποτελέσματα της έρευνας που αποδεικνύει ότι το υγρό ήταν βιτριόλι.

Στην αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερά, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε επιτεθεί με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη προχώρησε η ανακρίτρια που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά Μονή Πετράκη: Προφυλακιστέος ο πρώην ιερέας για την επίθεση με το βιτριόλι

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας από την Ημαθία έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Πλέον, ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ήταν η δίωξη που του είχε ασκηθεί από την εισαγγελία μετά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η ανακρίτρια προχώρησε στη μετατροπή της κατηγορίας με βάση τις καταθέσεις των μητροπολιτών, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Μάλιστα, η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη απολογία του ο υπό καθαίρεση ιερέας είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει» δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου μετά τη σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση του εντολέα του και προσέθεσε: .«Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψή μου, στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Πηγή: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ