Skip to main content

Μόνο τέσσερα άτομα ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης

Εστιατόρια και καφετέριες θα μπορούν να λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης της οικονομίας

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια και τα καφέ σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, εστιατόρια και καφετέριες θα μπορούν να λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τραπεζιών και stand. Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα. Επιπλέον, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 3 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο όπου θα βρίσκονται τα τραπεζάκια της επιχείρησης.

Η χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό θα είναι και σε αυτή την περίπτωση απαραίτητη.

Τέλος, η λειτουργία στον εσωτερικό χώρο καφέ και εστιατορίων αναμένεται να καθυστερήσε, αν και ο στόχος είναι τα τέλη Ιουνίου.  Όπως αναφέρει ο οδικός χάρτης, στο έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων θα ξεκινήσει η λειτουργία των εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων επιχειρήσεων. Αυτό το στάδιο δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά και θα αποφασιστεί από τις Αρχές, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων περιορισμού ως τα μέσα Ιουνίου.