Skip to main content

Μονοψήφια η μείωση των τουριστικών εσόδων

Την εκτίμηση ότι με μονοψήφιο ποσοστό μείωσης θα κλείσουν τα έσοδα από τον τουρισμό για τον Αύγουστο, διατύπωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες χαμηλού κόστους για
Την εκτίμηση ότι με μονοψήφιο ποσοστό μείωσης θα κλείσουν τα έσοδα από τον τουρισμό για τον Αύγουστο, διατύπωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην 75η ΔΕΘ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι αφίξεις τον Αύγουστο θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με πέρσι κάτι το οποίο χαρακτήρισε άθλο καθώς οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση 30% των αφίξεων και των εσόδων κατά 20%.

Ο κ. Νικητιάδης διέψευσε τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για μείωση στα έσοδα προσθέτοντας ότι επίσημα είναι μόνο τα στοιχεία της ΤτΕ που προκύπτουν από 20.000 ερωταποκρίσεις στις εισόδους και στις εξόδους της χώρας.

Την εκτίμηση του κ. Νικητιάδη υποστήριξε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος τόνισε ότι τα στοιχεία για τον Ιούνιο έδειχναν μείωση 12% στα έσοδα, ενώ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν θα ξεπεράσει το 7-9%.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι οι αφίξεις είναι μειωμένες κατά 6%. Πρόσθεσε δε ότι οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα έριξαν τις τιμές και φτάσαμε στην καλύτερη σχέση τιμής - υπηρεσίας στον κόσμο.

«Πουλήσαμε το τουριστικό μας προϊόν χαμηλότερα από όσο έπρεπε», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Νικητιάδης γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε επαφές με εταιρίες χαμηλού κόστους για την πραγματοποίηση πτήσεων στα νησιά και τη Θεσσαλονίκη με στόχο με μόνο μια από αυτές να ξεπεράσουμε το 1 εκατ. τουρίστες.

Το επόμενο διάστημα θα έχει και συναντήσεις με περιφερειάρχες ώστε να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τις επαφές αυτές.

Αναφερόμενος στην άρση του καμποτάζ είπε ότι δημιουργεί καλύτερο κλίμα για την κρουαζιέρα ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα με τη Ρωσία και τη Ρουμανία σε ότι αφορά τη visa λύθηκαν. Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν συζητήσεις ώστε να λυθεί και το θέμα με τη visa από τη Τουρκία και συγκεκριμένα για όσους επισκέπτονται τον Έβρο.