Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020
x

MOODY'S: ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

Το 2015 η Ρωσία υποβαθμίστηκε σε junk από τον Moody's, καθώς η πτώση των τιμών του αργού και οι ξένες κυρώσεις οδήγησαν την οικονομία της σε ύφεση

Την ανθεκτικότητα της οικονομίας στις αμερικανικές κυρώσεις επικαλέστηκε ο οίκος Moody's, o οποίος και αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ρωσίας στο Baa3 από Ba1. Έτσι η χώρα βγαίνει ύστερα από τέσσερα χρόνια από την κατηγορία των «σκουπιδιών» και ανεβαίνει στην «επενδυτική διαβάθμιση» (investment grade), μία κατηγορία στην οποία ανήκουν χώρες όπως η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Νότιος Αφρική.

Το 2015 η Ρωσία υποβαθμίστηκε σε junk από τον Moody's, καθώς η πτώση των τιμών του αργού και οι ξένες κυρώσεις οδήγησαν την οικονομία της στην μακροβιότερη ύφεση σε διάστημα ενός αιώνα. Οι τιμές πετρελαίου έχουν ανακάμψει και η ρωσική οικονομία έχει επιστρέψει σε ανάπτυξη, αν και οι αμερικναικές κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ.

Οι αναλυτές του οίκου αναγνώρισαν τις μεταρρυθμίσεις, που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για πρώτη φορά στην μετα-σοβιετική περίοδο, αλλά και η αύξηση του ΦΠΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ