Skip to main content

Moody's: Οι δασμοί των ΗΠΑ έχουν περιορισμένες συνέπειες για Κίνα

Ο οίκος επισημαίνει πως οι άμεσες συνέπειες δεν θα είναι εκτεταμένες, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η συνολική επίπτωση των αμερικανικών μέτρων.

Οι άμεσες συνέπειες στις κινεζικές εξαγωγές και στην κινεζική οικονομία από τους δασμούς που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι περιορισμένες, αλλά οι έμμεσες επιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν αρκετά ευρύτερες σημείωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Ο οίκος επισημαίνει πως οι άμεσες συνέπειες δεν θα είναι εκτεταμένες, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η συνολική επίπτωση των αμερικανικών μέτρων, η οποία θα χρειαστεί να αποτιμηθεί προσεκτικά.

Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αποφύγουν την περαιτέρω σοβαρή κλιμάκωση της διένεξής τους για το εμπόριο, λαμβανομένων υπόψη των ζημιών που θα προκαλούσε αυτή και στις δύο οικονομίες.

Ωστόσο η Μούντις θεωρεί πως βιομηχανίες που κατασκευάζουν προϊόντα τεχνολογίας και ηλεκτρονικά θα δεχθούν απευθείας πλήγματα από τους δασμούς που αναγγέλθηκαν την 3η Απριλίου.