Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

MOODY'S: ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΟ 2016-2017

Το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται επίσης ότι θα εμποδίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων

Η πιστοληπτική αξιολόγηση των χωρών της Ευρωζώνης θα παραμείνει σταθερή την περίοδο 2016-2017, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ωστόσο ότι η αστάθεια στις πολιτικές μείωσης των δαπανών, η περιορισμένη πρόοδρος στην πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων των οικονομιών, αλλά και η κλιμάκωση των επιλογών πολιτικού ρίσκου, περιορίζουν τις δυνατότητες θετικής οικονομικής δυναμικής και εντείνουν το περιβάλλον μακροπρόθεσμης αστάθειας.

Το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται επίσης ότι θα εμποδίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Moody's.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 1,5% για το 2016. «Με δεδομένο το επίπεδο του χαμηλού πληθωρισμού, αλλά και την πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων, ο οίκος Moody's αναμένει μια περιορισμένη και σταδιακή μείωση των επιπέδων εξωτερικού χρέους κατά την περίοδο μέχρι το 2020» σημειώνει ο διεθνής οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ