Skip to main content

Moov: Το γυμναστήριο της Θεσσαλονίκης που… αγαπά τις εγκύους

Το fitness studio της Πηνελόπης Τουρτούρα, πέραν των κλασικών υπηρεσιών του, καλύπτει τις ανάγκες και ομάδων με ειδικά χαρακτηριστικά.

Δεν σταματά να ψάχνει τρόπους για να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα άτομα να γυμναστούν, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν κάποιους περιορισμούς.

Έτσι, τα τμήματα του γυμναστηρίου της 31χρονης Πηνελόπης Τουρτούρα για εγκύους και λεχώνες, αλλά και για ανθρώπους που έχουν περάσει έναν τραυματισμό ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας είναι συνεχώς sold out. Μέσα στην πανδημία μάλιστα η ίδια δεν έχασε χρόνο και μετέτρεψε το fitness studio της «Moov» στην Καλαμαριά -που είχε προλάβει να δουλέψει μόλις έναν χρόνο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού- σε διαδικτυακό.

Στα επόμενα σχέδιά της είναι και ένα τμήμα για την εκγύμναση παιδιών, ενώ οι ανάγκες που γέννησε η καραντίνα για εκτόνωση την έκαναν να σκέφτεται και ένα τμήμα χορού.

Η personal trainer Πηνελόπη Τουρτούρα αφουγκραζόμενη την αγορά εντόπισε από νωρίς στην καριέρα της κενά που θα μπορούσε να καλύψει με το ανήσυχο πνεύμα της. Στις αρχές του 2019 δημιούργησε το Moov exclusive fitness studio με βασικές παροχές το pilates και το functional (trx, boxing κτλ) και πρόσφατη προσθήκη τη yoga, τόσο για μικρά τμήματα όσο και personal. Από την πρώτη στιγμή όμως στο μυαλό της ήταν να προσφέρει διαβαθμίσεις σε όλα τα είδη γυμναστικής, ώστε να μπορούν περισσότεροι άνθρωποι να βρίσκουν τον βαθμό δυσκολίας που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία τους. Στο πλαίσιο του pilates μάλιστα δημιούργησε prenatal και postnatal τμήματα για τις γυναίκες που είναι έγκυοι ή έχουν μόλις γεννήσει, αλλά και ένα rehab τμήμα για ανθρώπους που έχουν περάσει έναν τραυματισμό ή αντιμετωπίζουν μια μυοσκελετική ευαισθησία, ένα σύνδρομο ή κάποια πάθηση ή απλώς ανήκουν στο golden age group.



Μάλιστα, με δεδομένο ότι όλους τους τελευταίους μήνες το Moov συνεχίζει τη λειτουργία του διαδικτυακά με videos γυμναστικής on demand, τα οποία γυρίζει η ίδια και οι γυμναστές της σε συνεργασία με εταιρεία παραγωγής, εμπνεύστηκε και ένα νέο πρότζεκτ, το gym in a box, ένα e-shop με μικροεξοπλισμό γυμναστικής, που οι πελάτες της χρειάζονταν για τα διαδικτυακά μαθήματα. Σε αυτό θα μπορεί κανείς να βρει τρία πακέτα εξοπλισμού, το starter kit για αρχάριους, το athlete kit και το champion kit για πιο προχωρημένους.

Ειδική εκπαίδευση για την εκγύμναση εγκύων

Η Πηνελόπη Τουρτούρα αγαπούσε ανέκαθεν τον χορό και όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσει για τον επαγγελματικό της δρόμο επέλεξε τα ΤΕΦΑΑ, έκανε ένα μεταπτυχιακό στην άσκηση και την ποιότητα ζωής και στην πορεία εξειδικεύτηκε στο pilates. Κάποια στιγμή μια έγκυος φίλη της τής ζήτησε να την προπονήσει κι εκείνη, για να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια τόσο ιδιαίτερη γυμναστική, μπήκε στη διαδικασία να εκπαιδευτεί στο αντικείμενο, φτάνοντας τελικά σε επίπεδο που να μπορεί να το διδάξει. Μάλιστα, είχε προτείνει σε γυμναστήρια όπου εργαζόταν πριν ανοίξει το δικό της να εντάξουν τμήματα εγκύων, όμως δεν έβρισκε ευήκοα ώτα. Παρά ταύτα το κομμάτι αυτό συνέχισε να την απασχολεί τόσο που μετά την εκπαίδευσή της έγραψε και ένα βιβλίο με τίτλο «Άσκηση και Εγκυμοσύνη: Ένας Ολοκληρωμένος Οδηγός Εκγύμνασης», αρχικά ως εγχειρίδιο για γυμναστές και στη συνέχεια, πιο εμπλουτισμένο, και για τις ίδιες τις εγκυμονούσες.



«Τα prenatal και postnatal τμήματα τα ξεκίνησα πειραματικά και τώρα έρχονται για να γραφούν σε αυτά γυναίκες από όλη τη Θεσσαλονίκη» λέει στη Voria η Πηνελόπη Τουρτούρα, που επένδυσε στο διαφορετικό και ανταμείφθηκε. Όσο για την πανδημία, αυτή δεν την έκαμψε, αφού στην πρώτη καραντίνα ξεκίνησε με δωρεάν workouts για να διατηρήσει ενεργούς τους πελάτες της και να ενισχύσει το brand της και στη συνέχεια αποφάσισε να επενδύσει στο e-γυμναστήριό της, με επαγγελματική δουλειά και on line videos, τα οποία μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει με συνδρομή. Μάλιστα, σκέφτεται να διατηρήσει τη διαδικτυακή εκδοχή του γυμναστηρίου της και αφού περάσει η υγειονομική κρίση, δίνοντας μια ακόμα επιλογή στον κόσμο.