Skip to main content

Μόρας: ΑΕΛ με χαρακτήρα στην Τούμπα, αλλαγμένος ο ΠΑΟΚ με Φερέιρα

«Έχει διαφορετική φιλοσοφία, άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και να αγωνίζεται όπως τον θέλει ο προπονητής του», δήλωσε ο αρχηγός των «βυσσινί».

Για την επικείμενη αναμέτρηση της ΑΕΛ εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Βαγγέλης Μόρας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός των «βυσσινί»:

Για την ήττα της ΑΕΛ από τη Λαμία: «Αν καταφέρναμε να κερδίσουμε θα είχαμε τρεις βαθμούς παραπάνω. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να είμαστε άνετοι και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή να σωθούμε πιο εύκολα. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολος στόχος να μπούμε στην εξάδα. Είναι ωραίο να το σκεφτόμαστε και να βελτιωνόμαστε αλλά προς το παρόν πρέπει να κάνουμε βήματα σιγά-σιγά. Δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοιους είδους στόχους με καινούριο προπονητή ο οποίος ήρθε μετά την προετοιμασία τον Αύγουστο, χρειάζεται υπομονή».

Για την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής: «Θεωρώ ότι η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που ζητάει ο προπονητής. Δεν δούλεψε στην προετοιμασία βασικά πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν δουλευτεί, έχει μείνει πίσω και προσπαθεί να καλύψει τα κενά. Δώσαμε βάση στο να μην χαθεί το περσινό DNA της ομάδας, να αγωνιζόμαστε, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια  να έχουμε παίχτες ακριβοπληρωμένους που κάνουν τη διαφορά. Στο ματς με τη Λαμία δεν παρουσιαστήκαμε όπως το είχαμε ετοιμάσει και εκτεθήκαμε. Έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα φέτος σε σχέση με πέρυσι γιατί ήρθαν ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα όπως ο Ουάρντα και ο Κάτσε, που κάνουν τη διαφορά και των οποίων τα συμβόλαια είναι πολύ μεγάλα».

Για το πως να περιμένουμε την ΑΕΛ την Κυριακή: «Να περιμένετε μια ΑΕΛ που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δείχνει χαρακτήρα, τρέχει, αγωνίζεται, παλεύει ο ένας για τον άλλον και είναι σκληρή στην άμυνα, έχει όλες τις γραμμές κλειστές. Αν δεν το δείτε αυτό θα εκτεθούμε άλλη μια φορά. Εκτεθήκαμε με μια ομάδα που είναι στην 3η κατηγορία ποσό μάλλον μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που δυο παίκτες της καλύπτουν το μπάτζετ της ΑΕΛ».

Για το κύριο χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ φέτος: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που άλλαξε τελείως με την αλλαγή προπονητή. Πλέον έχει διαφορετική φιλοσοφία και άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της και να αγωνίζεται όπως τη θέλει ο προπονητής της. Θέλει να έχει κατοχή και να παίζει πιο επιθετικά. Αν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την Κυριακή είναι το ότι δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να περάσεις τη φιλοσοφία που θέλεις στην ομάδα. Πρέπει με τη δική μας δύναμη και χαρακτηριστικά να προσπαθήσουμε να ρίξουμε το ρυθμό του ΠΑΟΚ».

Για τη φετινή Super League: «Τα στατιστικά υπάρχουν για να συγκρίνουμε τις παλαιότερες Super League με τη φετινή. Τα θετικά είναι υπαρκτά αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν και πολλά αρνητικά με κυριότερο το ότι έχει χαθεί ως πρωταγωνιστής του αγώνα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας. Το ότι έρχεται στο γήπεδο περισσότερος κόσμος είναι πολύ θετικό και βοηθάει την ομάδα αλλά πλέον ο κόσμος έχει γίνει πολύ καχύποπτος. Οι Έλληνες σήμερα ασχολούμαστε υπερβολικά με τους διαιτητές και τους διοικούντες και θεωρούμε ότι όλα τα παιχνίδια στημένα, έχουμε τελειοποιήσει αυτή την κακή νοοτροπία και ξεφτιλίζουμε το άθλημα και τους ποδοσφαιριστές».