Skip to main content

Mόρια: Διχασμένοι οι Γερμανοί για την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα

Δημοσκόπηση του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF αποτυπώνει τις διαφοροποιήσεις στη γερμανική κοινωνία για τους πρόσφυγες και την υποδοχή τους.

Μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας στο νησί της Λέσβου, οι Γερμανοί είναι διχασμένοι ως προς το θέμα της υποδοχής ή μη προσφύγων στη Γερμανία. Αυτό προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση («πολιτικό βαρόμετρο») του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Σχεδιάζει να υποδεχθεί 1.500 πρόσφυγες από ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με αυτήν, το 46% των πολιτών τάσσεται υπέρ της υποδοχής μεγαλύτερου ποσοστού προσφύγων εφόσον συμμετάσχουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 43% των πολιτών, αντιθέτως, είναι υπέρ της υποδοχής της πλειοψηφίας των προσφύγων της Μόριας, έστω και αν δεν συμμετάσχουν άλλες χώρες της ΕΕ. Το 9% των ερωτηθέντων είναι κατά της οποιασδήποτε υποδοχής προσφύγων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, όπως αναφέρει το protothema.gr, το 62% των Γερμανών πιστεύει ότι μετά την υποδοχή των συγκεκριμένων προσφύγων θα ξεκινήσουν και πάλι να έρχονται στην Ευρώπη περισσότεροι, ενώ το 34% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει τέτοιο φαινόμενο.

Μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων, μόνο μια μειοψηφία, το 41%, αναμένει ότι μια τέτοια απόφαση θα πυροδοτήσει ένα μεγαλύτερο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, ενώ η πλειοψηφία των υποστηρικτών όλων των άλλων κομμάτων πιστεύουν το αντίθετο.