Skip to main content

Φωτιά στη Μόρια: Σε πλοία και σκηνές θα φιλοξενηθούν οι άστεγοι

Οι πλέον ευάλωτοι πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε σκηνές και χώρους του ΚΥΤ.

Για την κατάσταση στη Μόρια, όπως διαμορφώνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον καταυλισμό, ενημέρωσαν από τη Μυτιλήνη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, οι περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ, θα φιλοξενηθούν σε πλοία, ένα επιβατηγό εμπορικό και δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και σε σκηνές οι οποίες μεραφέρονται στο νησί. όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης από τη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, οι πλέον ευάλωτοι, περίπου 1.000 άτομα θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της εταιρείας Blue Star Ferries, που θα καταπλεύσει στο νησί, αλλά και στα δύο αρματαγωγά του Π.Ν. που αναμένονται στο νησί, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε σκηνές, σε χώρους του ΚΥΤ που δεν έχουν καταστραφεί αλλά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, τα 408 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα μεταφερθούν αεροπορικώς σήμερα και αύριο σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, θύματα ή αγνοούμενοι.