Skip to main content

Μωρό κόντεψε να πεθάνει από αιμορραγία

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης, Αθ. Μπαμπαλίδη, για το περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο το νεογέννητο από τα ελαττωματικά υλικά.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διετάχθη από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης, Αθ. Μπαμπαλίδη, για το περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο το νεογέννητο από τα ελαττωματικά υλικά.

Σε αναλυτική περιγραφή για το περιστατικό αναφέρει, ότι στις 25 Ιουνίου, στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, παρουσιάστηκε αιμορραγία ομφαλίου λώρου του νεογέννητου αγοριού με επώνυμο Φαρζλής του Χακή, 13 ώρες μετά τον τοκετό και την τοποθέτηση του κλιπ ομφαλίου στο νεογέννητο.

«Η αιμορραγία αντιμετωπίστηκε αμέσως από τον εφημερεύοντα μαιευτήρα Γεώργιο Βλάχο, παρουσία νοσηλευτριών, κλήθηκε και ο εφημερεύων παιδίατρος Δημήτριος Αδαμίδης, o οποίος επιλήφθηκε του περιστατικού και το διεκόμισε στην Αλεξανδρούπολη. Το νεογνό διεκομίσθη στην Μονάδα Νεογνών του Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης, διότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει αντίστοιχη μονάδα, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες και εξήλθε του νοσοκομείου υγιές», αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται εδώ και 15 μήνες στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως βεβαιώνεται και εγγράφως από γιατρούς του.

Το νεογέννητο μωράκι κινδύνεψε να χάσει την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία εξαιτίας ελαττωματικού μανταλακίου που τοποθετήθηκε στον ομφάλιο λώρο του.

Το ΙΝΚΑ Ξάνθης, μία ημέρα μετά, κατήγγειλλε ότι παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα νεογέννητα, ωστόσο έγινε γρήγορα αντιληπτό και τοποθετήθηκε δεύτερο μανταλάκι στον ομφάλιο λώρο και έτσι δεν χρειάστηκε τα παιδία να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου είχαν ανακοινώσει πως υπάρχουν ελαττωματικά υλικά μεταξύ των οποίων είναι και τα μανταλάκια που παραλίγο να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.