Skip to main content

Μόσχα: Χτυπήσαμε μεγάλο φορτίο όπλων των ΗΠΑ και της ΕΕ δυτικά του Κιέβου

Σύμφωνα με αναφέρει η Μόσχα, το φορτίο των δυτικών όπλων βρισκόταν στην περιφέρεια Ζίτομιρ της Ουκρανίας, δυτικά του Κιέβου.

Μεγάλο φορτίο δυτικών όπλων ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε σήμερα Σάββατο ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, το φορτίο των δυτικών όπλων βρισκόταν στην περιφέρεια Ζίτομιρ της Ουκρανίας, δυτικά του Κιέβου.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι προς το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από θαλάσσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το πλήγμα κατέστρεψε «μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που είχε παραδοθεί από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα όπλα αυτά προορίζονταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά, όπου έχουν επικεντρωθεί οι συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι θα καταφέρει πλήγματα σε φορτία δυτικών όπλων που προορίζονταν για την Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με "διπλωματικούς" τρόπους, δήλωσε στο μεταξύ σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Το τέλος (της σύγκρουσης) θα είναι διπλωματικό» είπε στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV. Ο πόλεμος «θα είναι πολυαίμακτος, θα έχει μάχες, αλλά θα λάβει οριστικά τέλος μέσω της διπλωματίας».

«Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα λάβουν αποφασιστικά χώρα. Δεν ξέρω με ποια μορφή: με μεσολαβητές, χωρίς αυτούς, σε έναν διευρυμένο κύκλο, σε προεδρικό επίπεδο», είπε.