Skip to main content

Μόσχα κατά Γκουαϊδό: Σημαντικό να αποφευχθεί η αιματοχυσία

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Βενεζουέλα πρέπει να επιλυθούν με υπεύθυνες συζητήσεις, χωρίς προκαθορισμένους όρους, τονίζει η Μόσχα.

Η Μόσχα, ένας από τους τελευταίους συμμάχους του Νικολάς Μαδούρο, επιτέθηκε στον Χουάν Γκουαϊδό, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να εμπλέξει τον στρατό της Βενεζουέλας στις συγκρούσεις.

Η ακραία αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για μία ακόμη φορά στράφηκε στην αντιπαράθεση με τη χρήση βίας. Αντί για την ειρηνική λύση των πολιτικών διαφωνιών, επέλεξε δράση που έχει στόχο την πρόκληση συγκρούσεων, αναταραχών και συρράξεων που εμπλέκουν τις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σχολιάζοντας το κάλεσμα του Γκουαϊδό σε εξέγερση και τις αναταραχές που ξέσπασαν αμέσως μετά.

«Κάνουμε έκκληση να πουν όχι στη βία. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αναταραχή και η αιματοχυσία. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Βενεζουέλα πρέπει να επιλυθούν με υπεύθυνες συζητήσεις, χωρίς προκαθορισμένους όρους. Κάθε ενέργεια πρέπει να γίνει αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου, σε πλήρη συνάρτηση με το σύνταγμα και χωρίς καταστροφικές έξωθεν παρεμβάσεις», τονίζει ακόμη η Μόσχα.

Τέλος, η Ρωσία τονίζει ότι είναι κρίσιμης σημασίας ο τρόπος που τα ΜΜΕ καλύπτουν τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν εργαλεία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν στόχο την κλιμάκωση της έντασης.