Skip to main content

Μόσιαλος: Tι ξέρουμε για τη διακοπή δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca

«Οι διακοπές στις κλινικές δοκιμές δεν είναι ασυνήθιστες και δεν είναι σαφές για πόσο θα διαρκέσει αυτή», είπε ο καθηγητής του LSE.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζει την απόφαση της AstraZeneca να "παγώσει" τις δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως είναι γνωστό οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την αναστολή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λόγω της ανεπιθύμητης αντίδρασης που παρουσίασε εθελοντής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο καθηγητής υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: "Οι διακοπές στις κλινικές δοκιμές δεν είναι ασυνήθιστες και δεν είναι σαφές για πόσο θα διαρκέσει αυτή. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές αντιδράσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν ως ύποπτες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και συμπτώματα που μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό με το εμβόλιο της Οξφόρδης. Την πρώτη φορά ένας από τους συμμετέχοντες νοσηλεύτηκε λόγω αγνώστου ως τότε υποκειμένου νοσήματος, δηλαδή αιτίου ανεξάρτητου από το εμβόλιο".

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου: