Skip to main content

Μοσκοβισί: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ιταλίας

Δεν επιθυμούμε κανενός είδους σύγκρουση, η κορύφωση της έντασης δεν μας ενδιαφέρει, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Η απάντηση του ιταλού υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας στην επιστολή που η Κομισιόν απηύθυνε χθες στην Ιταλία.

Παράλληλα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «η μπάλα βρίσκεται στην ιταλική πλευρά του γηπέδου» και ότι «θα είναι βασικής σημασίας οι δεσμεύσεις του υπουργού Τρία για μείωση του χρέους και νέα ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».

«Δεν επιθυμούμε κανενός είδους σύγκρουση, η κορύφωση της έντασης δεν μας ενδιαφέρει. Με το συνεχή διάλογο η κατάσταση θα βελτιωθεί και οι οικονομικοί παράγοντες θα λάβουν καθησυχαστικό μήνυμα», κατέστησε σαφές ο επίτροπος. Τέλος, τόνισε ότι «η απόφαση της Κομισιόν θα βασιστεί στο γενικό συμφέρον, διότι η αποστολή της είναι να εγγυηθεί την οικονομική ευημερία».