Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΗΠΑ-ΚΙΝΑ

Ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε μια συμφωνία στη σύνοδο των ηγετών της G20 .

Να βρούνε λύση στην εμπορική τους διαμάχη καλεί τις ΗΠΑ και την Κίνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Μοσκοβισί, που μίλησε στο Τόκιο, αφού συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας αυτό το σαββατοκύριακο, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε μια συμφωνία στη σύνοδο των ηγετών της G20 στην Οσάκα αργότερα αυτό τον μήνα.

Η χθεσινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της G20 ανέφερε ότι οι εντάσεις για το εμπόριο και τις γεωπολιτικές σχέσεις έχουν "κλιμακωθεί", εγείροντας κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

«Ο οδικός χάρτης πρόκειται να προχωρήσει, και αυτό σημαίνει δύο πράγματα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το πρώτο είναι η μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Το δεύτερο είναι η εξεύρεση διμερών λύσεων. Εκεί αναμένουμε τις ΗΠΑ και την Κίνα να βρουν έναν τρόπο για να πετύχουν μια συμφωνία. Ίσως η σύνοδος της Οσάκα να είναι μια σημαντική στιγμή για αυτό».

Το χθεσινό κοινό ανακοινωθέν ήταν η καλύτερη δυνατή έκβαση από την οπτική γωνία της ΕΕ, διότι χρησιμοποίησε τη λέξη «κλιμακούμενη» για να χαρακτηρίσει την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, δήλωσε ο Μοσκοβισί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ