Skip to main content

Οι μοτοσικλετιστές ζητούν πάρκινγκ στην αριστερή λωρίδα της Τσιμισκή

Ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι έτσι κι αλλιώς η αριστερή λωρίδα της οδού καταλαμβάνεται από παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Τη δική του πρόταση για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για μηχανάκια επί της οδού Τσιμισκή, «σε πρώτη φάση», καταθέτει ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΜΟΘ), μετά τη «βροχή κλήσεων για παράνομη στάθμευση που δέχτηκαν το τελευταίο 20ήμερο οι μοτοσικλετιστές της πόλης μας και επειδή το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει στο πρόβλημα του παρκαρίσματος μοτοσικλετών στην πόλη μόνο μέτρα τιμωρίας (πρόστιμα κλπ), χωρίς να δίνει λύσεις (όπως θα ήταν αυτονόητο ως αρχή της πόλης)», όπως υποστηρίζει.

Ως αρχική πρόταση, ο ΜΟΘ προτείνει την παρακάτω απεικονιζόμενη λύση, σε πρώτη φάση για την οδό Τσιμισκή. «Αφού επί 10 χρόνια το λιγότερο, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου είναι μονίμως κατειλημμένη με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπορεί εύκολα να μετατραπεί ως παρκινγκ μοτοσυκλετών και παράλληλα μιας λωρίδας κίνησης ποδηλάτων. Η χρήση δικύκλων τα τελευταία 10 χρόνια έχει τριπλασιαστεί στην πόλη μας και τα τελευταία πάρκινγκ μοτοσυκλετών έγιναν περίπου πριν 10 χρόνια πάλι μετά από πρόταση του Μ.Ο.Θ. προς τον τότε αντιδήμαρχο», τονίζει ο Όμιλος.



Μάλιστα, ο ΜΟΘ δημοσιεύει μία ενδεικτική εικόνα - παράδειγμα σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων «που εδώ και χρόνια έχουν δώσει χώρο στις μοτοσυκλέτες στο κέντρο της πόλης διότι έχει γίνει από νωρίς αντιληπτό ότι η λύση στο κυκλοφοριακό των πόλεων είναι η μοτοσυκλέτα».


Καταλήγοντας, ο Όμιλος ζητεί συνάντηση και διαβούλευση για το θέμα αρχικά με τον δήμο Θεσσαλονίκης, «ώστε να λυθεί μόνιμα το θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, με την χρήση κινήτρων για κίνηση μοτοσυκλετών στο κέντρο της πόλης όπως γίνεται σε όλες τι σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης».