Skip to main content

Ανήσυχοι οι μαθητές Γ' Λυκείου για το κλείσιμο των φροντιστηρίων

Στήριξη των μαθητών της Γ' Λυκείου με εξ αποστάσεως διδασκαλία εξετάζουν τα περισσότερα φροντιστήρια που βάζουν προσωρινό λουκέτο λόγω κορωνοϊού

Μια ακόμα παράμετρος προστίθεται στο άγχος των Πανελληνίων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δεδομένου ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις που θα εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το κλείσιμο των σχολείων και πολύ περισσότερο των φροντιστηρίων, που αποτελούν άλλωστε το στήριγμά τους σε αυτόν τον αγώνα, έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στους μαθητές όσο και τους γονείς τους, καθώς μπορεί ορισμένα φροντιστήρια να έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν την ύλη, ωστόσο οι επαναλήψεις είναι εξίσου κρίσιμες.

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα», δηλώνει στη Voria.gr ο Κώστας Αμπατζίδης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι μια απόφαση που περίμεναν βάσει των μέτρων που έλαβαν και άλλες χώρες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας και αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να σιγουρευτούμε για την προστασία των μαθητών μας. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα τηρηθεί η απαγόρευση λειτουργίας καθώς τα θέματα δημόσιας υγείας αποτελούν προτεραιότητα και για εμάς», τονίζει.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των μαθητών που θα χάσουν πολύτιμες διδακτικές ώρες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, ο κ. Αμπατζίδης επισημαίνει πως ήδη υπάρχουν προβλέψεις ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μην δημιουργηθούν κενά στην εκπαίδευση και την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις, με κυριότερη την στήριξη των μαθητών με εξ αποστάσεως διδασκαλία, κάτι που θα υιοθετήσουν τα περισσότερα φροντιστήρια.

Όπως τονίζει, «χρειάζεται ψυχραιμία σε τέτοιες ώρες που είναι κρίσιμες για τη χώρα», ενώ διαβεβαιώνει πως το ΔΣ της ΟΕΦΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν αλλά και το υπουργείο Εργασίας, καθώς τα φροντιστήρια είναι επιχειρήσεις που έχουν υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

«Συμμεριζόμαστε την αγωνία των μαθητών και ιδιαίτερα της Γ' Λυκείου καθώς αυτοί το αντιλαμβάνονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Αναρωτιόμαστε όλοι τι θα γίνει, αν θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος, αν θα μείνουμε κλειστοί 14 μέρες ή αν θα πάρει παράταση η αναστολή. Περιμένουμε και τηρούμε τις αποφάσεις», σημειώνει.

Πάντως διευκρινίζει πως δεν χρειάζεται περαιτέρω άγχος, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα. «Προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία στη μαθητική κοινότητα και τους οικείους τους, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων, το δεκαπενθήμερο που θα μείνουμε κλειστοί, δεν επηρεάζει την προετοιμασία των μαθητών. Η ύλη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και όποια κενά τυχόν υπάρξουν είναι εύκολο να καλυφθούν, αν δεν υπάρξει και άλλη παράταση», καταλήγει ο κ. Αμπατζίδης.