Skip to main content

«Μαϊμού» υπάλληλος ΕΛΓΑ εξαπάτησε ηλικιωμένο - Πάνω από 30.000 η λεία

Για την υπόθεση συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας ένας 56χρονος, σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για απάτη.

Στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος 77χρονου και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 56χρονου, ο οποίος προσποιούμενος υπεύθυνο του ΕΛΓΑ, υπόσχονταν κρατικές επιδοτήσεις, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2016, κατάφερε και απέσπασε από τον 77χρονο το χρηματικό ποσό των 31.880 ευρώ, με το πρόσχημα καταβολής μεγάλης αγροτικής επιδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος προσποιούμενος τον υπεύθυνο του ΕΛΓΑ, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 77χρονο και τον έπειθε είτε να καταβάλλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, είτε να στείλει χρηματικά ποσά μέσω δεμάτων με λεωφορεία, με το πρόσχημα της δήθεν ένταξης του σε προγράμματα αγροτικής επιδότησης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εντοπίσθηκε ο 56χρονος χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης για απάτη για παρόμιες υποθέσεις και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 1 έτους για υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αρμοδίως.