Skip to main content

Μουνιόθ: Στην Ισπανία αντιδράσαμε αργά – Τραγική η κατάσταση

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν είναι καθόλου αστείο τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα», δήλωσε ο πρώην στόπερ του Ηρακλή.

Για την τραγωδία που βιώνει η Ισπανία από την επέλαση της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στην ιστοσελίδα «SDNA», ο Εστέμπαν Μουνιόθ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίβηρας πρώην στόπερ του Ηρακλή και νυν της Ολίμπικ Ντε Σάτιβα:

-Πώς είναι η κατάσταση στην Ισπανία και στα νοσοκομεία της χώρας;

«Η κατάσταση στην Ισπανία είναι περίπλοκη, υπάρχουν πάνω από 47.000 άνθρωποι με κορωνοϊό και το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περισσότερα τεστ. Οπότε στην πραγματικότητα μπορεί να έχουμε πολλά περισσότερα, συγκριτικά με αυτά που ακούγονται μέχρι στιγμής.

Επίσης δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί θάνατοι ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 4000 άνθρωποι. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι πως 5000 έχουν καταφέρει να γίνουν καλά και να το ξεπεράσουν. Εμείς έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας περίπου εδώ και δέκα ημέρες.

Φοβόμαστε πως το σύστημα υγεία θα καταρρεύσει η κυβέρνηση τονίζει πως αυτή την εβδομάδα η εξάπλωση του ιού θα φτάσει στην κορύφωση της, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο».

-Τι μέτρα έχει λάβει η κυβέρνηση της Ισπανίας και πως αντιδρά ο κόσμος;

«Η κυβέρνηση της Ισπανίας άργησε να αντιδράσει. Πλέον απαγορεύεται να κυκλοφορείς έξω μόνο άμα έχεις κάποια δουλειά η οποία δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι. Το μοναδικά καταστήματα που έχουν μείνει ανοιχτά είναι τα Σούπερ Μάρκετ και τα φαρμακεία, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν κλειστά.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται τα μέτρα και κυκλοφορούν η αστυνομία αρκετές φορές παρεμβαίνει και τους τιμωρεί με πρόστιμα. Η ενημέρωση είναι πως θα πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας μέχρι τις 11 Απριλίου, αλλά πιστεύω πως θα κρατήσει περισσότερο.

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα νοσοκομεία έχουν κλείσει και υποδέχονται μόνο αρρώστους καθώς πλέον δεν υπάρχει χώρος στα νοσοκομεία. Το κυριότερο πρόβλημα είναι στη Μαδρίτη στην υπόλοιπη χώρα υπάρχουν προβλήματα αλλά όχι τόσο μεγάλα. Στη Μαδρίτη ανοίγουν και νέα κτήρια με σκοπό να υποδεχτούν τους ασθενείς».

-Τι αποφάσεις έχουν παρθεί από τις αρμόδιες αρχές για το ποδόσφαιρο και τι πρόκειται να συμβεί με τα φετινά πρωταθλήματα;

«Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει στην Ισπανία εδώ και δέκα ημέρες. Από τότε δεν έχουμε κάποια νεότερη ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουμε να ξανα παίξουμε. Αυτό θα γίνει όταν η κυβέρνηση αποφασίσει και κρίνει πως δεν θα βλάψει την υγεία μας. Κατά την γνώμη μου δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε περισσότερο αυτή σεζόν».

-Κατά πόσο μπορεί ο ιός να επηρεάσει και την οικονομία της Ισπανίας;

«Η οικονομική κατάσταση της χώρα καταστρέφεται γιατί πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, με αποτέλεσμα να χάνουν χρήματα. Είναι μια πολύ κακή στιγμή για την Ισπανία, τον επόμενο μήνα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τη χώρα».

-Τι μήνυμα θα έστελνες για αυτή την δύσκολη περίοδο;

«Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν είναι καθόλου αστείο τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα».