Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Ο Κουλμπάκοφ σφυρίζει στο Ελλάδα-Κόσοβο

Βοηθοί διαιτητές ορίστηκαν οι επίσης Λευκορώσοι Ντμίτρι Ζουκ και Ολεγκ Μασλιάνκο - Έχει διαιτητεύσει το εθνικό συγκρότημα ακόμη δύο φορές.

Ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ ορίστηκε να διευθύνει τον τελευταίο αγώνα της εθνικής στον 2ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, απέναντι στο Κόσοβο, την Κυριακή (14/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ.

Ο 42χρονος διαιτητής θα πατήσει ελληνικό έδαφος για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, καθώς την περασμένη εβδομάδα (4/11) είχε «σφυρίξει» τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για το Europa League. Γενικά ο Κουλμπάκοφ είναι γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια κλήθηκε να διευθύνει συνολικά τρία ματς των πλέι-οφ της Super League (δύο φορές Αρης-ΑΕΚ και άλλη μία ΠΑΟΚ-Αρης), ενώ την εθνική ομάδα την έχει «σφυρίξει» στο 0-0 με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (προκριματικά EURO 2016) και στην ήττα 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη (Nations League 2018-19).

Βοηθοί διαιτητές ορίστηκαν οι επίσης Λευκορώσοι Ντμίτρι Ζουκ και Ολεγκ Μασλιάνκο και τέταρτος διαιτητής ο συμπατριώτης τους Τζμίτρι Τζιμιτργιέου, ενώ VAR θα είναι ο πολύ γνωστός Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ και AVAR ο συμπατριώτης του Αλεξέι Λούνεφ.