Skip to main content

Μουντομπάσκετ: Χωρίς Τέιτουμ οι ΗΠΑ στο ματς με την Ελλάδα αν περάσει

Ο Τέιτουμ τραυματίστηκε στο ματς-θρίλερ με την Τουρκία, όχι ιδιαιτέρως σοβαρά, αλλά αρκετά για να χάσει το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης

Χωρίς ένα από τα αστέρια της, τον Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, θα παραταχθεί η εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο κρίσιμο ματς με την Ελλάδα για τη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ, εφόσον, φυσικά, η Εθνική μας νικήσει αύριο, Πέμπτη, τη Ν. Ζηλανδία και περάσει στους «16».

Ο Τέιτουμ τραυματίστηκε στο ματς-θρίλερ με την Τουρκία, όχι ιδιαιτέρως σοβαρά, αλλά αρκετά για να χάσει το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του Μουντομπάσκετ. Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, το οποίο θα χρειαστεί μερικές ημέρες για να υποχωρήσει πλήρως. Συγκεκριμένα, ο φόργουορντ των ΗΠΑ θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες πέντε ημέρες, όπερ και σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί το Σάββατο (7/9), στην πρεμιέρα της φάσης των «16», απέναντι σε μία εκ των Ελλάδας και Νέας Ζηλανδίας, ματς που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Ο Τέιτουμ είναι από τους σημαντικούς παίκτες της Team USA, όντας ο δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας στο Μουντομπάσκετ (15 ριμπάουντ) και ο πέμπτος σκόρερ της (21 πόντους, με τον πρώτο σκόρερ των ΗΠΑ, Κέμπα Γουόκερ, να έχει 27 πόντους) στα πρώτα δύο ματς στην Κίνα.

Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου (σ.σ.: οι αγώνες των «16» θα γίνουν στις 7 και τις 9 του μήνα), γεγονός που αφήνει μια μικρή πιθανότητα να προλάβει τον αγώνα με τη Βραζιλία.