Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΜΟΥΣΙΚΟΙ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ: ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

Σκληρή ανακοίνωση προς τους δύο βουλευτές της ΝΔ για την ερώτησή τους στη Βουλή σχετικά με τραγούδι που ερμηνεύθηκε στην κρατική τηλεόραση.

Σκληρή ανακοίνωση για τη σημερινή ερώτηση των βουλευτών Θάνου Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλου στη Βουλή σχετικά με το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου που ερμήνευσε στη δημόσια τηλεόραση και αναφέρεται σε κουκουλοφόρους εξέδωσε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Ο Σύλλογος διερωτάται αν «ζούμε στην ίδια χώρα» και τονίζει πως «από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια».

«Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών», «εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς» προσθέτει και καταλήγει «Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος:

Με αφορμή την σημέρινη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των Κ.Κ. Πλεύρη και Μαρκόπουλου, έρχεται στο μυαλό μας αυτομάτως η βαθμονόμηση της βλακείας, της σπέκουλας και προπάντων της απόλυτης απουσίας μιας στοιχειώδους πολιτιστικής παιδείας!
Κύριοι ακούτε τι λέτε;
Ζούμε στην ίδια χώρα;
Οφείλετε στον εαυτό σας κατ' αρχήν να φοιτήσετε και πάλι στο δημόσιο δημοτικό σχολείο, μαζί με κανονικούς ανθρώπους, μπας και πάρετε κάποια ώσμωση του τι συμβαίνει στην κοινωνία.
Ακόμα και ο Γκέμπελς, το εξιδανικευμένο σας πρότυπο, θα γελούσε με την σημερινή σας ερώτηση.
Δεν έχετε αναμφίβολα καμμιά αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία σήμερα.
Από το ονειρικό για εσάς 1967, με τα χουντικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν παρέλθει αισίως 54 χρόνια, (ευτυχώς)...
Δεν θα καταφέρετε ξανά να γελοιοποιήσετε τη χώρα απαγορεύοντας, όπως απαγόρευσαν οι προπάτορες των αρρώστων ιδεών σας το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών κορυφαίων δημιουργών.
Η στιχουργική, η ποίηση, το θέατρο, η μουσική, όλες η τέχνες, θα παραμένουν ζωντανές και θα ανδρώνονται όσο και αν παλεύεται να τις "θάψετε"!
Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ και όχι εσείς!
Είμαστε στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν, την ελεύθερη έκφρασή όλων στην δημόσια, δική μας τηλεόραση!

Είμαστε εδώ και θα εκφραζόμαστε πάντα μέσα από την τέχνη μας!

Κείμενο δια χειρός Δημήτρη Σφίγγου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ