Skip to main content

Μουσλίμοβιτς: Μακάρι να υπήρχαν δέκα Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ

«Απογοητεύτηκα με την αποχώρηση του Ίβιτς, νόμιζα πως η ομάδα βρήκε προπονητή για δέκα χρόνια», δήλωσε ο πρώην επιθετικός του Δικεφάλου

Για όλους και για όλα αναφορικά με το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του ΠΑΟΚ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην επιθετικός του «Δικεφάλου»:

Σκασμένος που η ομάδα δεν προχώρησε στο Europa League αλλά χωρίς καμιά διάθεση να ισοπεδώσει τα πάντα. Φυσικά η κουβέντα πήγε και στον Αντρε Βιεϊρίνια με τον οποίο ήταν συμπαίκτης. Και ήταν απόλυτος όταν ρωτήθηκε για το αν θα βοηθήσει την ομάδα: «Τί μπορεί να πει κανείς για τον Βιεϊρίνια; Θα είναι τοπ μετεγγραφή για τον ΠΑΟΚ και ο Αντρε θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Εκανε μια σπουδαία καριέρα στη Γερμανία ενώ πλέον στον ΠΑΟΚ τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο στο οικονομικό κομμάτι με τον Ιβάν Σαββίδη. Πλέον μπορεί να πάρει και στον ΠΑΟΚ τα χρήματα που αξίζει. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια. Μακάρι στον ΠΑΟΚ να υπήρχαν δέκα Βιεϊρίνια τώρα! Δεν λέω ότι αυτή τη στιγμή απουσιάζουν παίκτες υψηλού επιπέδου από το ρόστερ. Υπάρχουν. Αλλά αν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα και να παίξεις στους ομίλους του CHL, τέτοιους παίκτες χρειάζεσαι. Στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, τέτοιους παίκτες χρειάζεσαι» τόνισε κατηγορηματικά και συνέχισε: «Ο Αντρε έχει παντρευτεί κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, λατρεύει την πόλη και ξέρει ότι τον αγαπούν όλοι. Γι' αυτό και θέλει να γυρίσει».

«Το ποδόσφαιρο πλέον είναι business»

Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Europa League και ο Μουσλίμοβιτς δεν είναι από εκείνους που βγάζουν άναρχες κραυγές: «Φυσικά και στεναχωρήθηκα. Φυσικά και είδα τους αγώνες. Αλλά θα σημειώσω ότι πολλοί μιλούν για το ποδόσφαιρο ενώ δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Και δεν μπορούν εύκολα να κρίνουν τους παίκτες. Τη στιγμή του αγώνα οι παλμοί μπορεί να φτάσουν τους 200. Δεν ξέρεις τι γίνεται στα αποδυτήρια, γιατί αυτά που έγιναν στις προπονήσεις δεν έγιναν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι εύκολο να κρίνεις απ' έξω τους πάντες. Αλλά ξέρω ότι το ποδόσφαιρο πλέον είναι business. Θυμάμαι την εποχή που παίζαμε εμείς, αυτό που μας ενδιέφερε είναι να κερδίζουμε για να δίνουμε χαρά στον κόσμο αφήνοντας στην άκρη τα οικονομικά προβλήματα. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να δώσουμε χρόνο στους παίκτες και κυρίως στους ξένους να καταλάβουν τι είναι ΠΑΟΚ, που παίζουν, να νιώσουν από την ομάδα. Για αυτό και ζητώ από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος. Ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει δυνατός αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Αυτός είναι η δύναμη του. Ξέρετε, με συναντούν στο δρόμο εδώ στο Σεράγεβο και μου λένε: «έπαιξες στον ΠΑΟΚ! Τι κόσμος είναι αυτός;» Νιώθω τόσο περήφανος».

«Μέχρι να πεθάνω...»

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν πριν από μερικές μέρες από τη βραδιά που ο Μουσλίμοβιτς σκοράροντας στην Πόλη, χάρισε στον ΠΑΟΚ μια επική πρόκριση επί της Φενέρ. «Στη ζωή δεν μπορείς να μείνεις με τις αναμνήσεις, η ζωή προχωρά και το μέλλον είναι πιο σημαντικό. Αλλά θα είναι ψέμα να μην παραδεχθώ, ότι αυτές οι στιγμές θα με κουβαλούν μέχρι να πεθάνω. Πολλοί συζητούν την απόφαση μου να πάρω το σημαιάκι του κόρνερ, να βάλω τη φανέλα μου και να την σηκώσω ψηλά. Ηταν απόφαση της στιγμής μετά από ένα σπουδαίο γκολ...»

«Το... έχει ο Γκαρσία»

Ο Ζλάταν κλήθηκε να σχολιάσει την νέα καριέρα του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς για 3η χρονιά και για δεύτερη διαδοχική στην Κ20, ακολουθεί την καριέρα του προπονητή: «Ο Πάμπλο το έχει και θεωρώ ότι μπορεί κάποια στιγμή να γίνει προπονητής στην πρώτη ομάδα. Απλά όπως συνέβη και με τον Ιβιτς, είναι καλό να περάσει από τις ομάδες με τους νέους παίκτες. Αλλά έχει πάθος για ποδόσφαιρο, ξέρει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και τα αποδυτήρια του και αυτό είναι το σημαντικό». Ο Μουσλίμοβιτς τόνισε ότι μιλά συχνά με τους πρώην συμπαίκτες του: «Μιλάω με τον Λίνο, τον Γκαρσία, τον Κοντρέρας, τον Ιβιτς αλλά και με τους Ελληνες όπως για παράδειγμα με τον Σαλπιγγίδη. Κρατάω επαφή γιατί πολύ απλά είναι η οικογένεια μου. Ετσι τους νιώθω και έτσι ήμασταν τότε, δεμένοι. Ξέρεις τότε υπήρχαν οικονομικά προβλήματα και το μόνο που μας ενδιέφερε είναι να κερδίζουμε για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Γι' αυτό και ήμασταν δεμένοι...».

«Πίστευα ότι βρήκαμε προπονητή για δέκα χρόνια»

Ο Μουσλίμοβιτς ρωτήθηκε για την αποχώρηση του Βλάνταν Ιβιτς και δήλωσε απογοητευμένος: «Μιλώ μαζί του αλλά φυσικά δεν πρόκειται να αποκαλύψει τίποτε. Όταν αποφασίσει ο ίδιος ή η διοίκηση, θα πάρετε τις απαντήσεις για τους λόγους που έφυγε. Αλλά πραγματικά απογοητεύτηκα που αποχώρησε. Πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ είχε βρει προπονητή για δέκα χρόνια! Πήρε το κύπελλο τη στιγμή που η ομάδα είχε χρόνια να πάρει έναν τίτλο και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Πραγματικά απογοητεύτηκα αλλά δεν είμαι εκείνος που θα εξηγήσει τους λόγους της απομάκρυνσής του. Ο Βλάνταν είναι φίλος μου, είναι οικογένεια μου όπως ο Γκαρσία, ο Λίνο, ο Κοντρέρας και τα άλλα παιδιά. Χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα στον ΠΑΟΚ. Είναι απίστευτος χαρακτήρας, καλός προπονητής και αγαπά τον ΠΑΟΚ».